Szerző: Koi Tamás

2021. május 4. 13:41

Válik a Gates-házaspár

Huszonhét évnyi házasság után válik a Gates-házaspár, jelentették be a felek tegnap meglepetésszerűen. A vagyonuk felét elajándékozó pár továbbra is közösen irányítja majd az általuk létrehozott alapítványt.

Huszonhét év házasság után válik Melinda Gates és Bill Gates, jelentették be tegnap meglepetésszerűen a felek a Twitteren, ezzel Jeff és MacKenzie Bezos után újabb "álompár" szakít egymással több évtizedes kapcsolatot követően. A Gates-ek közt a továbbiakban is megmarad a munkajellegű kapcsolat, mely az általuk életre hívott, eddig több (tíz)milliárd dollárt eladományozó alapítvány keretein belül marad.

gates_bill_melinda

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Melinda és Bill Gates házassága szintén munkakapcsolatból indult, a pár mindkét tagja a Microsoftnál dolgozott, ahol 1987-ben, egy céges vacsorán ismerkedtek össze. A Netflixen futó, Inside Bill's Brain című 2019-es háromrészes dokusorozatban a pár elárulta a házasságkötés, pontosabban az arra való felkészülés körülményeit is, ami Bill Gates-hez hűen meglehetősen gyakorlatias volt.

A pár elmondása szerint Gates egy táblára írta fel a házasságkötés pro és kontra érveit, végül alighanem a pro érvek kerekedtek felül 1994-ben, a házaságkötés évében, míg mostanra bizonyára vagy mégis több lett a kontra érv, vagy csökkent a pro szempontok száma.

Akkortájt egyébként Bill Gates számára bevallottan nem volt teljesen egyértelmű, hogy az életében Melinda Gates (leánykori nevén Melinda Ann French) vagy a Microsoft a fontosabb, bár végül a Microsofttal igaz több lépcsőben (2000-ben, 2008-ban és végül 2020-ban), de előbb szakított.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról