Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 28. 15:00

Igen, Commodore 64-en is lehet bányászni

A Nintendo Game Boy után már a Commodore 64-et is elérte a bányászláz, habár meggazdagodni nem sokan fognak a veterán gép teljesítményével.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A 8-Bit Show And Tell csatorna egyik új videójában egy Commodore 64-en bányásztak Bitcoint. Az ikonikus számítógép másodpercenként 0,3 hasht produkált, amely bár fényévekkel maradt el a dedikált bányászvas tempójától, jól mutatta a lassan 40 éves MOS Technology 6510 processzor rugalmasságát. Utóbbit az 1997-ben megjelent SuperCPU-val felturbózva egészen 60 hash/másodpercre tornázható fel a tempó, amely ugyanakkor még mindig elég szerény ahhoz, hogy a videokártyákról a C64-ek irányába terelje a bányászokat.

14:47
 

Bitcoin Mining on the Commodore 64?

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról