Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 28. 15:00

Igen, Commodore 64-en is lehet bányászni

A Nintendo Game Boy után már a Commodore 64-et is elérte a bányászláz, habár meggazdagodni nem sokan fognak a veterán gép teljesítményével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x)

Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

Alkalmazásfejlesztés mindenkinek webinár a Microsofttal (x) Ismerd meg, hogyan tudsz kódolás nélkül alkalmazásokat létrehozni, adatokat elemezni és folyamatokat automatizálni a Microsoft Power Platform segítségével.

A 8-Bit Show And Tell csatorna egyik új videójában egy Commodore 64-en bányásztak Bitcoint. Az ikonikus számítógép másodpercenként 0,3 hasht produkált, amely bár fényévekkel maradt el a dedikált bányászvas tempójától, jól mutatta a lassan 40 éves MOS Technology 6510 processzor rugalmasságát. Utóbbit az 1997-ben megjelent SuperCPU-val felturbózva egészen 60 hash/másodpercre tornázható fel a tempó, amely ugyanakkor még mindig elég szerény ahhoz, hogy a videokártyákról a C64-ek irányába terelje a bányászokat.

14:47
 

Bitcoin Mining on the Commodore 64?

Még több videó

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 19. 12:02

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.