Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 19. 14:55

Gyorsan normalizálódik az Intel "Rocket Lake" processzorok árcímkéje

Alig néhány hét kellett, hogy elérje az ezer darabos megrendelésekre ajánlott gyártói összeget az Intel "Rocket Lake" processzorok kiskereskedelmi árcédulája.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az Amazonon megtalálható információk szerint a felsőházban található Core i7-11700K már nettó 404 dollárért megvásárolható, amely mindössze 5 dollárral magasabb a chipgyártó ezer darabos megrendelésekre megadott összegénél. A Core i5-11600K esetében is hasonlóan szerény, mindössze 3 dolláros eltérés látható, egyedül a csúcsmodelleknél, vagyis a Core i9-11900K és i9-11900KF processzoroknál áll még fent a listaárhoz mért nagyobb árrés. A viszonylag gyors csökkenés mögött minden bizonnyal az erős konkurencia, illetve az amiatti szerényebb kereslet áll, az 5000-es szériába tartozó AMD Ryzenen ugyanis több szempontból is Rocket Lake processzorok előtt járnak.

intl_rocket

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.