Szerző: Asztalos Olivér

2021. április 15. 15:14

Nvidia: idén már ne számítsunk sok jóra a GPU-k piacán

A grafikus processzorairól ismert vállalat szerint egészen az év végéig fennmarad a videókártyák piacán tapasztalható hiány.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Colette Kress, a vállalat pénzügyi igazgatója szerint 2021 hátralévő részében sem enyhül a szokásosnál lényegesen nagyobb piaci igény, amely rendkívül megnehezíti a vállalat RTX 30-sorozatú termékeinek beszerzését. Bár Kress állítja, vállalatával folyamatosan azon dolgoznak, hogy növelni tudják a termelést, az elérhető előrelépést várhatóan felülmúlja majd a felvevőpiac kapacitása. A GPU-k iránt részben a járvány, részben pedig a kriptobányászat sokadvirágzása miatt lőtt ki látványosan az igény, közel egyidőben.

nvidia_geforce_rtx_3080

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.