Szerző: Koi Tamás

2021. április 15. 12:42

Júniustól korlátozhatja az új előfizetőket a DigiMobil

Június elsejével több, elsősorban a Digi mobilszolgáltatásának nemzetközi használatát korlátozó változás léphet életbe az újonnan előfizető ügyfelek számára.

Június elsejével új korlátozó intézkedéseket vezet be a Digi a cég által újonnan csatlakozó mobilos előfizetők számára kínált egyes szolgáltatásokat érintően - derül ki a vállalat honlapjára kikerült tájékoztatóból. Így egyes új DigiMobil ügyfelek az előfizetés megkötését követő első négy hónapban korlátozottan, vagy egyáltalán nem vehetnek igénybe bizonyos nemzetközi szolgáltatásokat (nemzetközi hívás, roaming), illetve mobilvásárlási szolgáltatásokat (SMS parkolás és útdíjfizetés).

A tájékoztató szerint a nemzetközi hívás-lehetőség minden 2021.május 31. napja előtt szolgáltatást aktivált előfizetőnek automatikusan és díjmentesen rendelkezésére áll. 2021. június 1. után kötött előfizetői szerződésekhez a nemzetközi 2-3-4 díjzónába irányuló hívásokat a szolgáltatás aktiválását követő 4. hónap után, az előfizető erre vonatkozó igénylése esetén aktiválja a szolgáltató.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A közzétett szövegből kiderül továbbá, hogy a díjcsomagokat havidíj kedvezmény, azaz Digi, Invitel helyhez kötött (kábel) vagy Digi műholdas szolgáltatást azonos szerződésszámon meglévő vagy új szolgáltatással vagy szolgáltatásokkal egyidejű előfizetés nélkül igénybe vevő előfizetők részére az előfizetés megkötését követő első négy hónap időtartam alatt a fent említett nemzetközi hívások mellett a roaming, és a Mobil Vásárlás szolgáltatások sem elérhetők, ezeket a Szolgáltató az előfizetés megkötését követő 4. hónap elteltét követően aktíválja - szintén az előfizető erre vonatkozó igénylése esetén.

A változások tehát elsősorban azokat érintik, akik nem rendelkeznek semmilyen vezetékes vagy műholdas szolgáltatással a Digitől, ők idén nyáron biztosan nem tudják majd külföldön (bármilyen díjzónában) használni az előfizetésüket, illetve a későbbiekben is csak akkor érhető el számukra a roamingszolgáltatás, ha azt külön kérik a szolgáltatótól. 

A piaci viszonyokhoz képest rendkívül nyomott havi díjjal dolgozó Digi egyébként az egyetlen olyan szolgáltató hazánkban, mely a belföldi percdíjaktól eltérő roaming percdíjat alkalmaz az 1-es díjzónában, erre azonban a vonatkozó uniós roamingrendelet lehetőséget biztosít a szolgáltatónak, bizonyos feltételek fennállása esetén.

a címlapról