Szerző: Koi Tamás

2021. április 13. 12:03

Cipőt a cipőboltból, mobilt a mobilszolgáltatótól vesz a magyar - online is

Tavaly jelentős mértékben emelkedett az okostelefonok és tabletek online értékesítési volumene a legnagyobb hazai távközlési szolgáltatónál, a Magyar Telekomnál, mely ezzel immár harmadik éve a legtöbb ilyen készüléket értékesíti az országban.

Továbbra is a Magyar Telekom online webshopjában kel el hazánkban a legtöbb elektronikus úton értékesített mobilkészülék és tablet - derül ki a GKI Digital frissen közzétett kutatásából. Ezzel a piacvezető szolgáltató immár harmadik éve vezeti az értékesítési versenyt egy olyan piacon, ahol a készüléktámogatásoknak köszönhetően tradicionálisan operátor-központú értékesítés zajlik.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A Telekom által kiadott sajtóközlemény a GKI felmérésére hivatkozva kiemeli, hogy a szolgáltató online értékesítési felülete közel harmadát adta a teljes magyar online mobiltelefon és tablet forgalomnak, azaz ebben a két termékkategóriában nettó 11,9 milliárd forintos összesített forgalmat generált 2020-ban. E két termékkör teljes hazai online értékesítésének forgalma tavaly 36%-kal emelkedett, továbbá kiugró növekedés tapasztalható a szórakoztató elektronika online piacán, valamint számítástechnika kategóriában is.

A GKI Digital elemzése szerint a Telekom az 5. legnagyobb forgalmú online kereskedő a TV termékkörben, míg számítástechnikai termékcsoport forgalma – közel 150%-os éves növekedést követően – megközelítette a 2,5 milliárd forintot.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról