Szerző: Koi Tamás

2021. április 6. 10:29

Jelentősen bővülhet az Android Auto alkalmazások köre

Mostantól újabb kategóriákban készíthetnek applikációkat a Google autós platformjára, az Android Auto-ra a külsős fejlesztők.

Az üzenetküldő és médialejátszó alkalmazásokon túl mostantól navigációs, töltést támogató és figyelő valamint parkoláshoz használható alkalmazásokat is fogad a Google Play Store Android Auto részlege külsős fejlesztők felől, így a következő hónapokban jelentősen bővülhet az autózás közben használható alkalmazások köre - amennyiben a mobiltelefon és az autó fejegysége is Android Auto kompatibilis.

A részben képernyőtükrözésre, részben bluetooth-alapú adatátivtelre támaszkodó Android Auto (az Apple Carplay közvetlen riválisa) felfuttatására a Google az utóbbi időszakban komoly hangsúlyt fektet, így tavaly augusztusban bejelentette, hogy megnyitja az összes külsős fejlesztő előtt az utat a médialejátszó és üzenetküldő alkalmazások portolása előtt, illetve tavaly decemberben bejelentette a platform eddigi legnagyobb területi bővítését.

Utóbbi révén az Android Auto immár a régiónkban, illetve hazánkban is elérhetővé válik, használatához pedig az Android 10-es készülékekre már kliensprogramot sem kell telepíteni.

a címlapról

váltságdíj

12

Hackerek zsarolják az Apple-t

2021. április 22. 09:50

A cég gyártópartnerétől több tervrajzot is elloptak, a Quanta nem fizet, most az Apple-t zsarolják.