:

Szerző: Koi Tamás

2021. április 6. 10:29

Jelentősen bővülhet az Android Auto alkalmazások köre

Mostantól újabb kategóriákban készíthetnek applikációkat a Google autós platformjára, az Android Auto-ra a külsős fejlesztők.

Az üzenetküldő és médialejátszó alkalmazásokon túl mostantól navigációs, töltést támogató és figyelő valamint parkoláshoz használható alkalmazásokat is fogad a Google Play Store Android Auto részlege külsős fejlesztők felől, így a következő hónapokban jelentősen bővülhet az autózás közben használható alkalmazások köre - amennyiben a mobiltelefon és az autó fejegysége is Android Auto kompatibilis.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A részben képernyőtükrözésre, részben bluetooth-alapú adatátivtelre támaszkodó Android Auto (az Apple Carplay közvetlen riválisa) felfuttatására a Google az utóbbi időszakban komoly hangsúlyt fektet, így tavaly augusztusban bejelentette, hogy megnyitja az összes külsős fejlesztő előtt az utat a médialejátszó és üzenetküldő alkalmazások portolása előtt, illetve tavaly decemberben bejelentette a platform eddigi legnagyobb területi bővítését.

Utóbbi révén az Android Auto immár a régiónkban, illetve hazánkban is elérhetővé válik, használatához pedig az Android 10-es készülékekre már kliensprogramot sem kell telepíteni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 05:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.