Szerző: Koi Tamás

2021. április 6. 10:29

Jelentősen bővülhet az Android Auto alkalmazások köre

Mostantól újabb kategóriákban készíthetnek applikációkat a Google autós platformjára, az Android Auto-ra a külsős fejlesztők.

Az üzenetküldő és médialejátszó alkalmazásokon túl mostantól navigációs, töltést támogató és figyelő valamint parkoláshoz használható alkalmazásokat is fogad a Google Play Store Android Auto részlege külsős fejlesztők felől, így a következő hónapokban jelentősen bővülhet az autózás közben használható alkalmazások köre - amennyiben a mobiltelefon és az autó fejegysége is Android Auto kompatibilis.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A részben képernyőtükrözésre, részben bluetooth-alapú adatátivtelre támaszkodó Android Auto (az Apple Carplay közvetlen riválisa) felfuttatására a Google az utóbbi időszakban komoly hangsúlyt fektet, így tavaly augusztusban bejelentette, hogy megnyitja az összes külsős fejlesztő előtt az utat a médialejátszó és üzenetküldő alkalmazások portolása előtt, illetve tavaly decemberben bejelentette a platform eddigi legnagyobb területi bővítését.

Utóbbi révén az Android Auto immár a régiónkban, illetve hazánkban is elérhetővé válik, használatához pedig az Android 10-es készülékekre már kliensprogramot sem kell telepíteni.

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 31. 11:36

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!