Szerző: Koi Tamás

2021. április 6. 10:29

Jelentősen bővülhet az Android Auto alkalmazások köre

Mostantól újabb kategóriákban készíthetnek applikációkat a Google autós platformjára, az Android Auto-ra a külsős fejlesztők.

Az üzenetküldő és médialejátszó alkalmazásokon túl mostantól navigációs, töltést támogató és figyelő valamint parkoláshoz használható alkalmazásokat is fogad a Google Play Store Android Auto részlege külsős fejlesztők felől, így a következő hónapokban jelentősen bővülhet az autózás közben használható alkalmazások köre - amennyiben a mobiltelefon és az autó fejegysége is Android Auto kompatibilis.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x)

Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

Hogyan lehet növelni a fejlesztés hatékonyságát? (x) Gyere el az Alerant webinárjára és nézd meg, hogyan lehet gyakran módosítani az alkalmazásokat, majd biztonságosan élesbe állni.

A részben képernyőtükrözésre, részben bluetooth-alapú adatátivtelre támaszkodó Android Auto (az Apple Carplay közvetlen riválisa) felfuttatására a Google az utóbbi időszakban komoly hangsúlyt fektet, így tavaly augusztusban bejelentette, hogy megnyitja az összes külsős fejlesztő előtt az utat a médialejátszó és üzenetküldő alkalmazások portolása előtt, illetve tavaly decemberben bejelentette a platform eddigi legnagyobb területi bővítését.

Utóbbi révén az Android Auto immár a régiónkban, illetve hazánkban is elérhetővé válik, használatához pedig az Android 10-es készülékekre már kliensprogramot sem kell telepíteni.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról