:

Szerző: Koi Tamás

2021. március 9. 11:31

Egyszerre számlázta ki összes tavalyi parkolási díját és úthasználatát több ügyfelének a DigiMobil

A DigiMobil egészen tavaly decemberig hivatalosan tesztszolgáltatásnak minősült, ami bizonyos esetekben nem csak a szolgáltatások minőségére és elérhetőségére, hanem egyéb, háttérrendszerek működésére is hatással volt.

Tavaly év végén lezárult a negyedik magyar mobilszolgáltató, a DigiMobil tesztüzeme, mely a szolgáltatás ezen fázisában óhatatlanul együtt járt bizonyos technológiai problémákkal, melyek a jelek szerint a számlázási háttérendszer működését sem kímélték. 

Így a szolgáltató bizonyos ügyfelei több internetes felületen arról panaszkodnak, hogy december havi számlájukat csak az elmúlt napokban kapták kézhez, ráadásul azon szokatlanul nagy összeg szerepelt. Mint azt a szolgáltatótól megtudtuk, ennek az az oka, hogy a cég az érintett ügyfeleknek egyszerre számlázta ki az előfizetés terhére a tavalyi évben végzett parkolási és bizony esetekben úthasználati díjfizetési tranzakciókat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A szolgáltató kommunikációs vezetője lapunkhoz eljuttatott álláspontjában leszögezi, hogy a cég csak olyan tételeket számlázott ki, amelyeket az ügyfél valóban igénybe vett a mobilparkolás szolgáltatás során, illetve hozzáteszi, hogy akinek a hiba következtében kirívóan magas egyszeri fizetési kötelezettsége keletkezett, részletfizetési lehetőséget kérhet az ügyfélszolgálattól.

A Digi tavaly februárban jelentette be, hogy megállapodást kötött a Nemzeti Mobilfizetési Zrt-vel, melynek eredményeként már az 50-es körzetszámú szolgáltató előfizetőitől is fogad parkolási és úthasználati díjfizetésre irányuló SMS-eket az országos rendszer.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.