Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 8. 13:27

Már a csőben van az Nvidia notebookokba szánt RTX 3050 Ti GPU-ja

A belépőszintű grafikus kártya érkezését meglepő módon az ASUS "jelentette be".

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Új, notebookokba szánt grafikus kártyával bővül az Nvidia RTX 30-as GPU-szériája. A sorozat aljára pozicionált, RTX 3050 Ti-t először a Videokardz.com szúrta ki, az ASUS oldalán közzétett, megjelenés előtt álló TUF Dash F15 notebook specifikációi között - a lap érdeklődésére pedig az új kártya érkezését az ASUS hivatalosan is megerősítette, megelőzve a chipgyártót. Egyelőre sok részlet nem ismert a belépőszintű notebookos GPU-ról, mindössze annyit tudni, hogy ahhoz 4 gigabájt GDDR6 memória tartozik majd, illetve várhatóan 128 bites memóriabusszal és 60 wattos TDP-vel érkezik. A többi paraméterre az Nvidia bejelentéséig várni kell majd, az ugyanakkor már nem lehet messze.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról