Szerző: Hlács Ferenc

2021. március 2. 11:03

Megkettőzött őrséget ígér a GitHub frissen kinevezett biztonsági igazgatója

A Ciscótól átigazolt Mike Hanley a platform biztonság csapatát is növelni tervezi.

Már külön biztonsági igazgatója is van a GitHubnak, a Microsoft tulajdonában lévő szoftverfejlesztői platform a Ciscótól átigazolt Mike Hanleyt nevezte ki a frissen létrehozott posztra - aki a platform védelmének megacélozását ígérte. Nem véletlen, hogy a cég még nagyobb figyelmet fordít a biztonságra, az utóbbi időben ugyanis előtérbe kerültek a szoftveres ellátási láncokat célzó támadások - köszönhetően elsősorban a tavaly év végi Solarwinds botránynak.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Mint a Business Insidernek nyilatkozva Hanley kiemelte, a széles körben használt kereskedelmi termékek túlnyomó részében jó eséllyel található a GitHubon elérhető, nyílt forrású kód is. A cél, hogy a potenciális sebezhetőségeket már a fejlesztés lehető legkorábbi szakaszában, csírájukban lehessen elfojtani, ezzel pedig az iparágban széles körben növelni a szoftverek biztonságát. Hanley a következőkben növelni tervezi a GitHub jelenlegi biztonsági csapatának létszámát, és a következő "néhány negyedévben" több új biztonsági mérnököt vesz majd fel - a bővítésre a vállalat "jelentős befektetéseket" szán. Mindezek mellett új biztonsági funkciók bevezetésére is számíthatnak a GitHub felhasználói.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról