Szerző: Koi Tamás

2021. március 1. 13:00

További egy hónapig jár az ingyen vezetékes net a járványhelyzet miatt

Továbbra is igényelhető az ingyenes vezetékes internet azoknak az előfizetőknek, akik a digitális oktatásra átállt középfokú intézmények tanulói (illetve ezen tanulók törvényes képviselői), valamint ezekben az iskolákban tanítanak.

Egy szombaton aláírt kormányrendelet-módosítás értelmében a kormány februárra is kiterjeszti a digitális oktatásra átállt középfokú intézményekben tanulóknak - illetve azok törvényes képviselőinek -, valamint az ezen intézményekben dolgozóknak járó ingyenes vezetékesinternet-hozzáférési lehetőséget.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormány az előzetes várakozásoknak megfelelően november közepén ingyenessé tette az internetet veszélyhelyzet idején, az erről szóló 501/2020. (XI.14). Korm.rendelettel. Ebben pontosan meghatározzák, hogy kinek, milyen feltételek mellett jár a 30 napra járó kedvezmény. Akkor még úgy tűnt, egyszeri lehetőségről van csupán szó, végül azonban az intézkedés hatályát a rendelet módosításával azóta immár harmadszor terjeszti ki a kormány.

Lapunk úgy tudja, hogy az iparági szereplők arra számítanak, hogy a rendelkezés a teljes veszélyhelyzet idején érvényben maradhat majd. Az intézkedés valójában a vártnál jóval kevésbé fájt a szolgáltatóknak, így a kedvezményt iparági forrásaink szerint alig néhány tízezren igényelték - arról egyelőre nincs adat, hogy ezek közül hányan veszik igénybe az internetszolgáltatást november óta havidíj fizetés nélkül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról