:

Szerző: Koi Tamás

2021. február 5. 13:23

Márciusban jöhet a digitális vakcinaigazolás

Javában zajlik az észt Guardtime által fejlesztett VaccineGuard nevű digitális vakcinaigazolás-platform tesztelése Magyarországon, a rendszer élesbe állítására már márciusban sor kerülhet.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón újságírói kérdésre ismételten szóba hozta a koronavírussal szembeni védettség igazolását, melyet a kormány jelenleg elsősorban egy plasztikkártya formájában képzel el. Ezzel párhuzamosan már most zajlik az észt Guardtime által fejlesztett VaccineGuard nevű digitális vakcinaigazoló-platform tesztelése, melynek eredményeként az oltottság igazolásához akár az okostelefont is lehet majd használni - írja a 24.hu.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Guardtime technológiájának előnye, hogy amellett, hogy nemzetközi szintű oltási igazolásként szolgálhat, hanem valós időben követni lehet vele a vakcinák mozgását, illetve a gyógyszergyárak számára is visszacsatolást ad - mindezt a személyes adatok maximális védelme mellett.

A VaccineGuard az oltási tanúsítványok eredetiségének ellenőrzéséhez, illetve annak igazolásához QR-kódot használ, melyet az ellenőrzésre jogosult szervek akár egy kamerás mobiltelefonnal is beszkennelhetnek és ellenőrizhetik a tanúsítvány hitelességét. 

További részletek a VaccineGuard működéséről itt találhatók

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 03:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.