Szerző: Koi Tamás

2021. február 4. 13:21

Csak igazolvány felmutatásával lehet videót feltölteni a világ legnagyobb pornóoldalára

Tavaly év elején még egy pajkos marketingakció által került be a hírekbe a világ legnagyobb online pornóvideó-szájtja, a Pornhub, mely a pandémia kitörésekor ingyen hozzáférést adott bárkinek a prémium tartalmakhoz - az év végére aztán sok minden megváltozott, a Pornhub pedig fennállásának eddigi legnehezebb időszakába ért.

Jelentősen szigorítja a videók feltöltésének feltételeit, illetve a tartalommoderációt a világ legnagyobb online pornóvideó-gyűjteménye, a Pornhub, miután a szolgáltatás tavaly év végén kis híján kilátástalan helyzetbe került a felületen megjelent illegálisnak minősülő tartalmak miatt. A szigorítás része többek közt, hogy a Pornhubra mostantól csak biometrikus azonosítás - jelen esetben arcfelismerés - után lehet bármilyen tartalmat feltölteni.

pornhub_billboard

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Pornhub tavaly decemberben került támadások kereszttűzébe, miután egy a New York Timesban publikált tényfeltáró cikk többek közt arról írt, hogy az oldalon tömegével vannak jelen nőket, illetve kiskorúakat szexuálisan kiszolgáltatott helyzetben ábrázoló, illegálisnak minősülő felvételek. A Pornhub válaszul azonnal leállította feltöltések és letöltések lehetőségét, valamint több millió videót eltávolított a katalógusból - később kiderült, hogy a teljes tartalommennyiség 80%-át törölte a szolgáltató.

Ekkor azonban már gyakorlatilag nem volt visszaút, így a Visa és a MasterCard egymás után jelentették be, hogy nem engedélyeznek semmiféle bankkártyás tranzakciót a Pornhub irányába, illetve annak irányából. 

Az oldal most a szigorúbb moderációval, valamint a feltöltők pontos, biometrikus beazonosításával igyekszik elejét venni annak, hogy a továbbiakban a decemberihez hasonló helyzetbe kerüljön. Így az úgynevezett Model Programban résztvevőknek fényképes igazolvánnyal és fotóval kell igazolniuk személyazonosságukat, emellett a Pornhubra már csak olyan videók kerülhetnek ki, melyet a moderátorcsapat jóváhagyott, illetve ha egy videót sértőnek jelölnek meg a trusted flagger programban részt vevő nonprofit szervezetek, akkor az azonnal, automatikusan eltűnik az oldalról, vagyis a rendszer nem várja meg, amíg egy moderátor dönt a tartalom sorsáról.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról