Szerző: Hlács Ferenc

2021. február 3. 14:49

Üzembe helyezte Dunant transzatlanti kábelét a Google

A frissen felavatott, 6400 kilométeres vezeték 250 Tbps sávszélességet produkál.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Munkába áll a Google legújabb transzatlanti kábele: a Dunant névre keresztelt mélytengeri vezeték az egyesült államokbeli Virginia Beach városa és a franciaországi Saint-Hilaire-de-Riez között húzódik, és a Google globális hálózati infrastruktúráját turbózza fel. Az először 2018-ban bejelentett kábel nevét Henry Dunantról, a Vörökereszt alapítójáról kapta, azt a Google a TE SubCommal együttműködésben húzta ki - igaz, a bejelentéskor 2020-as rajtot ígért a páros, a globális koronavírus-járványt figyelembe véve azonban viszonylag így is kis csúszással sikerült üzembe helyezni a kábelt. A 6400 kilométer hosszú vezeték az első hasonló kaliberű mélytengeri kábel, amely 12 optikai érpárral vet be SDM (Space-Division Multiplexing) dizájnt, így rekordnak számító, másodpercenkénti 250 terabites sávszélességet biztosít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról