Szerző: Koi Tamás

2021. január 27. 14:37

Megérkezett a nőknek szánt Garmin okosóra

Az okosórák eddig többé-kevésbé a férfiak játékszerei voltak, főleg az okosóra-fitnesszóra nagyhatalomnál, a Garminnál, melynek órái többnyire kigyúrt férfi kezeken mutattak jól. Ennek most vége, hiszen megjött a Garmin Lily.

Egyes okosórák még az átlagos férfikézen is meglehetősen ormótlan viseletnek tűnnek, hát még a sokkal karcsúbb női csuklókon - nem beszélve arról, hogy a gyártók egy része kevés figyelmet fordít arra, hogy a nők máshogy tekintenek egy ilyen kütyüre, mint a férfiak. Ezt felismerve a Garmin piacra dobta legújabb, egyben legkönnyebb okosóráját, a kifejezetten női kezeket ékesítő Lily-t.

00:55
 

Lily: The small, stylish smartwatch from Garmin

Még több videó

A kifejezetten feminim Lily-k óraszámlapjának átlója mindössze 34 milliméter, a bőr csuklópánt pedig 14 milliméteres. Azért a Garmin újdonsága sem tudja a fizikát meghazudtolni, így - mivel kellett a hely az akkumulátornak - a Lily picivel több, mint 1 cm vastag (egész pontosan 10,15 milliméteres) lett. Az óra különféle színekben, sport és klasszikus változatban (szilikon- és bőrszíjjal) érhető el, illetve az üveglapot belül speciális mintázattal látták el, így az akkor is látható, ha egyébként a védőüveg mögötti kijelző készenléti üzemmódban van.

A Lily egyébiránt az idő mutatásán és a szokásos üzenetkijelzéseken túl légzést, pulzust, véroxigént, stresszintet, hidratációt és alvási ciklust mér, valamint a "Body Battery" funkció révén képes jelezni a test aktuális energiaszintjét is, bármit is jelentsen ez.

A női Garmin óra repertoárjába emellett olyan alap egészségügyi funkciók is bekerültek, mint a menstruációs és terhességi naptár, az edzések között pedig a jóga, pilates és egyéb kardio-gyakorlatok is megtalálhatók.

 

a címlapról