:

Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 14. 11:19

Vendég móddal egészül ki a Google Assistant

A Guest Mode-ot bekapcsolva a szolgáltatás nem rögzít tevékenységelőzményeket, illetve az adott Google-fiók adataihoz sem enged hozzáférni.

Vendég üzemmódot kap a Google Assistant, amelyet bekapcsolva a virtuális segéd nem tárolja el a tulajdonos Google fiókjához az okoshangszórókon vagy egyéb eszközökön keresztül kapott utasításokat. A Guest Mode hangparanccsal kapcsolható be - utóbbi nem nyesi vissza az asszisztens alapvető funkciópalettáját, így arról többek között a csatlakoztatott okoseszközök is változatlanul vezérelhetők, ugyanakkor az adott fiók tulajdonosának személyes tartalmaihoz, mint a levelek, naptárbejegyzések vagy kapcsolatok, nem enged hozzáférni.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Azt ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy az Assistant által vezérelt külső szolgáltatásokra, mint a Google Maps vagy a YouTube nem terjed ki annak új "inkognitó módja", azok továbbra is rögzíthetnek tevékenységelőzményeket. Az új funkció egyelőre csak angol nyelven vehető igénybe, további támogatott nyelvek bevezetését a Google a következő hónapokra ígéri.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 20:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.