Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 14. 11:19

Vendég móddal egészül ki a Google Assistant

A Guest Mode-ot bekapcsolva a szolgáltatás nem rögzít tevékenységelőzményeket, illetve az adott Google-fiók adataihoz sem enged hozzáférni.

Vendég üzemmódot kap a Google Assistant, amelyet bekapcsolva a virtuális segéd nem tárolja el a tulajdonos Google fiókjához az okoshangszórókon vagy egyéb eszközökön keresztül kapott utasításokat. A Guest Mode hangparanccsal kapcsolható be - utóbbi nem nyesi vissza az asszisztens alapvető funkciópalettáját, így arról többek között a csatlakoztatott okoseszközök is változatlanul vezérelhetők, ugyanakkor az adott fiók tulajdonosának személyes tartalmaihoz, mint a levelek, naptárbejegyzések vagy kapcsolatok, nem enged hozzáférni.

Azt ugyanakkor érdemes észben tartani, hogy az Assistant által vezérelt külső szolgáltatásokra, mint a Google Maps vagy a YouTube nem terjed ki annak új "inkognitó módja", azok továbbra is rögzíthetnek tevékenységelőzményeket. Az új funkció egyelőre csak angol nyelven vehető igénybe, további támogatott nyelvek bevezetését a Google a következő hónapokra ígéri.

a címlapról