Szerző: Koi Tamás

2021. január 6. 14:27

Megkegyelmez a 3G-nek a Verizon

Bár elsők közt állt ki az akkor már erősen korosodó 3G technológia mielőbbi kivezetése mellett 2018-ban, most mégis megkegyelmezett a mobil szélessávú hálózatok bevezetésekor megjelenő rendszernek az amerikai Verizon Wireless.

Nem megy simán a korosodó 3G-s hálózatok lekapcsolása a tengerentúlon, legalábbis erre utal, hogy az Egyesült Államok második legnagyobb szolgáltatója, a Verizon Wireless immár másodszor halasztja el a régi technológia kivezetését, ráadásul ezúttal újabb céldátum kijelölése nélkül. 

A döntés annak fényében mindenképpen figyelemre méltó, hogy a Verizon már 2012-ben, a 4G-s hálózatok megjelenésekor belengette, hogy a 3G-nek még az évtizedben mennie kell - 2016-ban ki is jelölték a lekapcsolási céldátumot, 2019. december 31-ét. 2019-ben ezt a dátumot módosították 2020. december 31-re, ám a hálózat a mai napig működik.

verizon-wireless-tracking-1538698531

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A 3G-s lekapcsolással érintett előfizetők számát a Verizon soha nem közölte, mindössze arról adott ki információt a cég, hogy 2018 nyara óta nem aktivált új 3G-s készüléket a hálózatán. A 3G-s lekapcsolás ugyanakkor nem csak az elavultabb okostelefonokkal rendelkező felhasználókat érintheti, ennél sokkal húsba vágóbb problémát okozhat bizonyos IoT rendszerek működésében egy ilyen folyamat, így például egyes autógyártók fedélzeti rendszereinek adatkapcsolata a mai napig 3G-n keresztül zajlik még a nemrégiben eladott típusoknál is.

Az elavult szolgáltatás kivezetése globális szinten komoly fejtörést okoz a legtöbb szolgáltatónak, melyeket régiótól és az alkalmazott spektrumtól függően eltérően érinthet a folyamat. Az operátorok számára a 3G-s rendszerek lekapcsolásával jelentős spektrum- és egyéb erőforrás szabadítható fel, cserébe a felhasználók egy része hosszabb-rövidebb időre kieshet a rendszerből.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.