Szerző: Koi Tamás

2021. január 6. 14:27

Megkegyelmez a 3G-nek a Verizon

Bár elsők közt állt ki az akkor már erősen korosodó 3G technológia mielőbbi kivezetése mellett 2018-ban, most mégis megkegyelmezett a mobil szélessávú hálózatok bevezetésekor megjelenő rendszernek az amerikai Verizon Wireless.

Nem megy simán a korosodó 3G-s hálózatok lekapcsolása a tengerentúlon, legalábbis erre utal, hogy az Egyesült Államok második legnagyobb szolgáltatója, a Verizon Wireless immár másodszor halasztja el a régi technológia kivezetését, ráadásul ezúttal újabb céldátum kijelölése nélkül. 

A döntés annak fényében mindenképpen figyelemre méltó, hogy a Verizon már 2012-ben, a 4G-s hálózatok megjelenésekor belengette, hogy a 3G-nek még az évtizedben mennie kell - 2016-ban ki is jelölték a lekapcsolási céldátumot, 2019. december 31-ét. 2019-ben ezt a dátumot módosították 2020. december 31-re, ám a hálózat a mai napig működik.

verizon-wireless-tracking-1538698531

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja!

December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

Éles a modern webfejlesztés és CI/CD meetupjaink programja! December 29-30-án folyatódik a HWSW online meetup-sorozata.

A 3G-s lekapcsolással érintett előfizetők számát a Verizon soha nem közölte, mindössze arról adott ki információt a cég, hogy 2018 nyara óta nem aktivált új 3G-s készüléket a hálózatán. A 3G-s lekapcsolás ugyanakkor nem csak az elavultabb okostelefonokkal rendelkező felhasználókat érintheti, ennél sokkal húsba vágóbb problémát okozhat bizonyos IoT rendszerek működésében egy ilyen folyamat, így például egyes autógyártók fedélzeti rendszereinek adatkapcsolata a mai napig 3G-n keresztül zajlik még a nemrégiben eladott típusoknál is.

Az elavult szolgáltatás kivezetése globális szinten komoly fejtörést okoz a legtöbb szolgáltatónak, melyeket régiótól és az alkalmazott spektrumtól függően eltérően érinthet a folyamat. Az operátorok számára a 3G-s rendszerek lekapcsolásával jelentős spektrum- és egyéb erőforrás szabadítható fel, cserébe a felhasználók egy része hosszabb-rövidebb időre kieshet a rendszerből.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 11:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.