:

Szerző: Koi Tamás

2020. december 14. 14:21

Egy órára Google szolgáltatások nélkül maradt a világ

Hétfőn a kora délutáni órákban eddig pontosan meg nem határozott okból kifolyólag gyakorlatilag az összes Google szolgáltatás globálisan elérhetetlenné vált.

Hétfőn kora délután eddigi fennállásának egyik legnagyobb globális rendszerhibáját élte át az Alphabet gyakorlatilag teljes szolgáltatáskínálata. A Google szolgáltatás-státusz oldalának tanúsága szerint magyar idő szerint 12:55-kor elérhetetlenné vált többek közt a YouTube, a Gmail, a Google Analytics, a Meet és az összes felhőalapú irodai alkalmazás.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az üzleti és magánfelhasználókat egyaránt érintő rendszerhibát 13:52-re sikerült elhárítania a szogáltatónak, a státuszoldal szerint mostanra minden, a portfólióban szereplő online szolgáltatás hibamentesen használható. Az eddiek alapján egyedül a Google kereső úszta meg a leállást, mely a világ minden pontján jelentkezett, illetve több, harmadik feles szolgáltatás működésében is fennakadásokat okozott.

 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.