Szerző: Koi Tamás

2020. december 14. 14:21

Egy órára Google szolgáltatások nélkül maradt a világ

Hétfőn a kora délutáni órákban eddig pontosan meg nem határozott okból kifolyólag gyakorlatilag az összes Google szolgáltatás globálisan elérhetetlenné vált.

Hétfőn kora délután eddigi fennállásának egyik legnagyobb globális rendszerhibáját élte át az Alphabet gyakorlatilag teljes szolgáltatáskínálata. A Google szolgáltatás-státusz oldalának tanúsága szerint magyar idő szerint 12:55-kor elérhetetlenné vált többek közt a YouTube, a Gmail, a Google Analytics, a Meet és az összes felhőalapú irodai alkalmazás.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az üzleti és magánfelhasználókat egyaránt érintő rendszerhibát 13:52-re sikerült elhárítania a szogáltatónak, a státuszoldal szerint mostanra minden, a portfólióban szereplő online szolgáltatás hibamentesen használható. Az eddiek alapján egyedül a Google kereső úszta meg a leállást, mely a világ minden pontján jelentkezett, illetve több, harmadik feles szolgáltatás működésében is fennakadásokat okozott.

 

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról