:

Szerző: Koi Tamás

2020. december 10. 13:19

Búcsúzik a Flash Playertől az Adobe

Kiadta az utolsó tervezett verzióját a Flash Playernek az Adobe, mely idén év végén szünteti meg a platform támogatását, alig két hétre rá pedig blokkolni fogja a Flash tartalmak futtatását.

Az ilyenkor szokásos hibajavítás-felsorolások helyett rövid búcsúüzenettel zárja a Flash Player pályafutását a szoftverkomponens utolsó tervezett frissítési fázisában az Adobe. A cég december 31-ével szünteti meg a két évtizede létező, vitatott jelentőségű szoftver támogatását, nem egészen két héttel később, január 12-től pedig blokkolja a Flash tartalmak lejátszását.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A korszakot lezáró üzenetben az Adobe köszönetet mond minden partnerének és fejlesztőnek, akik az elmúlt két évtizedben "csodálatos Flash tartalmakkal" örvendeztették meg a nagyérdeműt. A cég emellett kijelenti, büszke arra, hogy a Flash Playernek szerves része volt az interaktív webes tartalmak fejlődésében.

A Flash ezzel együtt  fénykorában az egyik legnagyobb támadási felületet is biztosította a hackereknek, részben ez, részben erőforráspazarló működése vezetett a fokozatos leépítéséhez. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.