Szerző: Hlács Ferenc

2020. december 7. 14:14

Kivehető kameramodullal szerelt okostelefont védetett le az Oppo

A kínai gyártó elképzelése szerint a modul a telefonból eltávolítva is használható maradna.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Moduláris telefon fejlesztésével kacérkodik az Oppo: mint az Engadget beszámolt róla, a kínai gyártó egy új okostelefon-dizájnra nyújtott be szabadalmi kérelmet, amelynél az eszköz kameráit egy a készülék hátlapjából kivehető modulra költöztetné. Utóbbi a gyártó elképzelése szerint a telefonból kivéve is használható marad, így hátlapi és szelfikameraként egyaránt használható lehet. A kameramodul a telefonnal vélhetően Wi-Fi vagy Blueooth kapcsolaton csatlakozna, energiaellátásáról pedig egy külön akku gondoskodik. Az egyelőre nem derült ki, hogy a vállalat koncepciója szerint a telefonok kameramodulja így lecserélhető lehet-e idővel újabb modellre, vagy csak a gyárilag hozzá tartozó egységgel használható.

Bár néhány évvel ezelőtt a moduláris okostelefonok kifejezetten ígéretes iránynak tűntek, amelyet a Google is megcélzott Project Ara kezdeményezésével, végül azonban nem bizonyult életképesnek az elképzelés, és nem került piacra házilag könnyen cserélhető, fejleszthető komponensekre építő okostelefon. Az Oppo elképzelése bár korántsem olyan ambiciózus, mint az említett Project Ara volt, ha egyszer napvilágot lát, az lehet a hajdan elképzelt moduláris okostelefon legközelebbi "rokona".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról