Szerző: Koi Tamás

2020. december 2. 12:49

Az MS Paint ihlette a Microsoft fájdalmas karácsonyi pulcsiját

A Microsoftot idén semmi nem tudja kirángatni a karácsonyi hangulatból, sőt, a cég idén először a nagyközönség számára egy igazán egyedi ruhaneműt kínál.

A borzasztó karácsonyi pulcsik versenyére idén deklaráltan a Microsoft is benevez, az MS Paint kötött pulcsi révén, mely az első hasonló téli viselet, melyet a nagyközönség számára is megvásárlásra kínál a vállalat az Xbox Gear Shopon keresztül. A cégnek egyébként nem ez az első próbálkozása a pulcsiiparban, a legnagyobb rajongók és véleményvezérek korábban limitált szériás Windows XP és Windows 95 retro pulcsikat kaptak ajándékba, ezeket rövid ideig szintén meg lehetett vásárolni a webáruházban, de a készleteket pillanatok alatt elkapkodták.

06_windows_mspaint_model2_1000x1000_f38470df-2dee-4e5d-b886-784f145e4fc9_1800x1800

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

És hogy honnan a Microsoft nagy pulcsikultusza? Egyesek szerint egyenesen az alapítótól, Bill Gates-től eredeztethető mindez, aki előszeretettel viseli ingje felett ezt a típusú ruhadarabot, noha ennél rendszerint lényegesen szerényebb és kevésbé figyelemfelhívó mintázattal. Az MS Paint pulcsi mindenesetre cseppet sem nevezhető szerénynek, a szokásos karácsonyfás-hópihés mintán felül ott vannak a jól ismert rajzolóprogram fontosabb ikonjai és egy start menü gomb is valahol vakbél-magasságban.

Az MS Paint pulcsik december 23-ig vagy a készlet erejéig vásárolhatók meg 70 dolláros áron, a vételárból a Microsoft 20 dollárt a Girls Who Code szervezetnek utal át.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.