Szerző: Koi Tamás

2020. december 2. 12:49

Az MS Paint ihlette a Microsoft fájdalmas karácsonyi pulcsiját

A Microsoftot idén semmi nem tudja kirángatni a karácsonyi hangulatból, sőt, a cég idén először a nagyközönség számára egy igazán egyedi ruhaneműt kínál.

A borzasztó karácsonyi pulcsik versenyére idén deklaráltan a Microsoft is benevez, az MS Paint kötött pulcsi révén, mely az első hasonló téli viselet, melyet a nagyközönség számára is megvásárlásra kínál a vállalat az Xbox Gear Shopon keresztül. A cégnek egyébként nem ez az első próbálkozása a pulcsiiparban, a legnagyobb rajongók és véleményvezérek korábban limitált szériás Windows XP és Windows 95 retro pulcsikat kaptak ajándékba, ezeket rövid ideig szintén meg lehetett vásárolni a webáruházban, de a készleteket pillanatok alatt elkapkodták.

06_windows_mspaint_model2_1000x1000_f38470df-2dee-4e5d-b886-784f145e4fc9_1800x1800

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

És hogy honnan a Microsoft nagy pulcsikultusza? Egyesek szerint egyenesen az alapítótól, Bill Gates-től eredeztethető mindez, aki előszeretettel viseli ingje felett ezt a típusú ruhadarabot, noha ennél rendszerint lényegesen szerényebb és kevésbé figyelemfelhívó mintázattal. Az MS Paint pulcsi mindenesetre cseppet sem nevezhető szerénynek, a szokásos karácsonyfás-hópihés mintán felül ott vannak a jól ismert rajzolóprogram fontosabb ikonjai és egy start menü gomb is valahol vakbél-magasságban.

Az MS Paint pulcsik december 23-ig vagy a készlet erejéig vásárolhatók meg 70 dolláros áron, a vételárból a Microsoft 20 dollárt a Girls Who Code szervezetnek utal át.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:59

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.