Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 26. 14:56

Gépi tanulással osztaná fejezetekre a videókat a YouTube

Az egyelőre kísérleti funkció automatizálja a videók tematikus felosztását a könnyebb navigáció végett.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Új, kísérleti funkciót tesz elérhetővé néhány videókészítő számára a YouTube: a videómegosztó a közzétett tartalmakon belüli navigációt megkönnyítő fejezetek létrehozását automatizálja, gépi tanulás segítségével. A készítőknek így nem kell manuálisan megadni az időbélyegeket az egyes tematikus szekciók behatárolására, a szolgáltatás ezt külső beavatkozás nélkül megteszi. A cég az új funkciót egyelőre csak felhasználók egy szűk körénél kapcsolja be - nekik persze lehetőségük van igény szerint manuálisan kikapcsolni azt. A megoldás hosszas pepecselést spórolhat meg a tartalomkészítőknek, azzal ráadásul a korábban feltöltött videók is gyorsan fejezetekre bonthatók lehetnek - legalábbis ha a funkciót a tesztelők és a YouTube elég érettnek ítélik.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.