Szerző: Koi Tamás

2020. november 17. 15:02

Magyar filmstreaming-szolgáltatás indul

Saját online videostreaming-szolgáltatást indít a Nemzeti Filmintézet Filmio néven.

Filmio néven indítja el saját, kifejezetten magyar alkotások számára fenntartott online videostreaming-szolgáltatását a Nemzeti Filmintézet (NFI). A szervezet közleménye szerint a nagy nemzetközi streamingszolgáltatóknál elérhető magyar alkotások sikere alapozta meg a saját platform elindítását.

Az NFI közleménye szerint jelenleg a Magyarországon elérhető két legnépszerűbb videostreaming-platform kínálatában egyaránt óriási népszerűségnek örvendenek a magyar nézők körében a hazai alkotások. A Netflixen és az HBO GO-n jelenleg 50-50 ilyen mű streamelhető, míg a művészfilmekre szakosodott Cinego-nál 28 magyar alkotást nézhetnek meg az előfizetők.

bujtor_k2

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A filmintézet által megrendelt kutatás szerint Magyarországon ugyan még mindig a lineáris tévézés a legnépszerűbb tartalomfogyasztási mód, a 14 évesnél idősebb lakosság 47 százaléka használ, vagy használt már előfizetéses videostreaming-szolgáltatást.

A november 19-én induló Filmio üzleti modelljéről egyelőre semmit nem árultak el a tulajdonosok, így nem tudni, hogy a katalógus pontosan hány alkotást tartalmaz majd, valamint mindezt mekkora előfizetési díjért cserébe kínálja majd a szolgáltatás. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról