Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 6. 14:57

Egyszrerűbbé teszi a játéktesztelést a Steam

A Playtest funkcióval a játékosok közvetlenül a platform felületéről csatlakozhatnak a fejlesztés alatt álló címek teszteléséhez.

Megkönnyítené a játékok tesztelését a Valve: a cég bejelentette ingyenesen használható, egyelőre béta címkés Steam Playtest funkcióját, amellyel a fejlesztők közvetlenül a Steam felületéről hívhatják meg a játékosokat, hogy teszteljék még fejlesztés alatt álló címeiket. A megoldással a játékkészítőknek nem kell külső levelezési listákkal vagy hozzáférési kulcsokkal molyolniuk.

A funkció bekapcsolásával az érdeklődő játékosok az adott cím Steam oldaláról kérhetnek hozzáférést a játékhoz. Ezt követően a platform várólistára teszi őket, amelyet a fejlesztők egy egyszerű interfészen követhetnek. A játék készítői itt beállíthatják, hány játékosnak engednek egyszerre hozzáférést az adott szoftverhez, illetve bármikor vissza is vonhatják azt. A Steam a megoldás használatához egy másodlagos appID-t rendel a játékokhoz, hasonlóan a játékdemókhoz, így a játékok Playtest verzióit a felhasználók a végleges kiadástól külön birtokolhatják. Ennek megfelelően a Playtest igénylése nem távolítja el az adott címet a kívánságlistákról, illetve ahhoz értékeléseket sem írhatnak a felhasználók.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról