Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 6. 14:57

Egyszrerűbbé teszi a játéktesztelést a Steam

A Playtest funkcióval a játékosok közvetlenül a platform felületéről csatlakozhatnak a fejlesztés alatt álló címek teszteléséhez.

Megkönnyítené a játékok tesztelését a Valve: a cég bejelentette ingyenesen használható, egyelőre béta címkés Steam Playtest funkcióját, amellyel a fejlesztők közvetlenül a Steam felületéről hívhatják meg a játékosokat, hogy teszteljék még fejlesztés alatt álló címeiket. A megoldással a játékkészítőknek nem kell külső levelezési listákkal vagy hozzáférési kulcsokkal molyolniuk.

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW!

A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indít a HWSW! A 8 alkalmas tanfolyamra most early bird kedvezménnyel lehet jelentkezni! A képzéshez 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!

A funkció bekapcsolásával az érdeklődő játékosok az adott cím Steam oldaláról kérhetnek hozzáférést a játékhoz. Ezt követően a platform várólistára teszi őket, amelyet a fejlesztők egy egyszerű interfészen követhetnek. A játék készítői itt beállíthatják, hány játékosnak engednek egyszerre hozzáférést az adott szoftverhez, illetve bármikor vissza is vonhatják azt. A Steam a megoldás használatához egy másodlagos appID-t rendel a játékokhoz, hasonlóan a játékdemókhoz, így a játékok Playtest verzióit a felhasználók a végleges kiadástól külön birtokolhatják. Ennek megfelelően a Playtest igénylése nem távolítja el az adott címet a kívánságlistákról, illetve ahhoz értékeléseket sem írhatnak a felhasználók.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 31. 11:45

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!