:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 6. 14:57

Egyszrerűbbé teszi a játéktesztelést a Steam

A Playtest funkcióval a játékosok közvetlenül a platform felületéről csatlakozhatnak a fejlesztés alatt álló címek teszteléséhez.

Megkönnyítené a játékok tesztelését a Valve: a cég bejelentette ingyenesen használható, egyelőre béta címkés Steam Playtest funkcióját, amellyel a fejlesztők közvetlenül a Steam felületéről hívhatják meg a játékosokat, hogy teszteljék még fejlesztés alatt álló címeiket. A megoldással a játékkészítőknek nem kell külső levelezési listákkal vagy hozzáférési kulcsokkal molyolniuk.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A funkció bekapcsolásával az érdeklődő játékosok az adott cím Steam oldaláról kérhetnek hozzáférést a játékhoz. Ezt követően a platform várólistára teszi őket, amelyet a fejlesztők egy egyszerű interfészen követhetnek. A játék készítői itt beállíthatják, hány játékosnak engednek egyszerre hozzáférést az adott szoftverhez, illetve bármikor vissza is vonhatják azt. A Steam a megoldás használatához egy másodlagos appID-t rendel a játékokhoz, hasonlóan a játékdemókhoz, így a játékok Playtest verzióit a felhasználók a végleges kiadástól külön birtokolhatják. Ennek megfelelően a Playtest igénylése nem távolítja el az adott címet a kívánságlistákról, illetve ahhoz értékeléseket sem írhatnak a felhasználók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.