Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 6. 14:57

Egyszrerűbbé teszi a játéktesztelést a Steam

A Playtest funkcióval a játékosok közvetlenül a platform felületéről csatlakozhatnak a fejlesztés alatt álló címek teszteléséhez.

Megkönnyítené a játékok tesztelését a Valve: a cég bejelentette ingyenesen használható, egyelőre béta címkés Steam Playtest funkcióját, amellyel a fejlesztők közvetlenül a Steam felületéről hívhatják meg a játékosokat, hogy teszteljék még fejlesztés alatt álló címeiket. A megoldással a játékkészítőknek nem kell külső levelezési listákkal vagy hozzáférési kulcsokkal molyolniuk.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A funkció bekapcsolásával az érdeklődő játékosok az adott cím Steam oldaláról kérhetnek hozzáférést a játékhoz. Ezt követően a platform várólistára teszi őket, amelyet a fejlesztők egy egyszerű interfészen követhetnek. A játék készítői itt beállíthatják, hány játékosnak engednek egyszerre hozzáférést az adott szoftverhez, illetve bármikor vissza is vonhatják azt. A Steam a megoldás használatához egy másodlagos appID-t rendel a játékokhoz, hasonlóan a játékdemókhoz, így a játékok Playtest verzióit a felhasználók a végleges kiadástól külön birtokolhatják. Ennek megfelelően a Playtest igénylése nem távolítja el az adott címet a kívánságlistákról, illetve ahhoz értékeléseket sem írhatnak a felhasználók.

a címlapról