Szerző: Hlács Ferenc

2020. november 6. 14:57

Egyszrerűbbé teszi a játéktesztelést a Steam

A Playtest funkcióval a játékosok közvetlenül a platform felületéről csatlakozhatnak a fejlesztés alatt álló címek teszteléséhez.

Megkönnyítené a játékok tesztelését a Valve: a cég bejelentette ingyenesen használható, egyelőre béta címkés Steam Playtest funkcióját, amellyel a fejlesztők közvetlenül a Steam felületéről hívhatják meg a játékosokat, hogy teszteljék még fejlesztés alatt álló címeiket. A megoldással a játékkészítőknek nem kell külső levelezési listákkal vagy hozzáférési kulcsokkal molyolniuk.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x)

Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x) Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

A funkció bekapcsolásával az érdeklődő játékosok az adott cím Steam oldaláról kérhetnek hozzáférést a játékhoz. Ezt követően a platform várólistára teszi őket, amelyet a fejlesztők egy egyszerű interfészen követhetnek. A játék készítői itt beállíthatják, hány játékosnak engednek egyszerre hozzáférést az adott szoftverhez, illetve bármikor vissza is vonhatják azt. A Steam a megoldás használatához egy másodlagos appID-t rendel a játékokhoz, hasonlóan a játékdemókhoz, így a játékok Playtest verzióit a felhasználók a végleges kiadástól külön birtokolhatják. Ennek megfelelően a Playtest igénylése nem távolítja el az adott címet a kívánságlistákról, illetve ahhoz értékeléseket sem írhatnak a felhasználók.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról