Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 20. 17:41

Búcsúzik a Google Trusted Contacts appja

A vészhelyzeti pozíciómegosztást célzó app helyett a cég a Google Maps helymegosztási funkcióját ajánlja.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

Újabb sír kerül a Google-termékek temetőjébe, a keresőóriás ezúttal a 2016-ban elrajtolt Trusted Contacts app kivezetését jelentette be. Az alkalmazás a megbízhatónak ítélt ismerősöknek tette lehetővé, hogy vészhelyzet esetén lekérdezzék az adott felhasználó földrajzi pozícióját. Noha az alkalmazás fő funkcióját a Google Mapsben elérhető helymegosztás részben redundánssá tette, fontos különbség a két megoldás között, hogy a Trusted Contacts csak lokációmegosztási kérelemre jelezte a felhasználó pozícióját a jóváhagyott ismerősöknek, míg a térképalkalmazásban folyamatos a megosztás. A Trusted Contactséhoz hasonló funkcionalitást inkább a Google Personal Safety appja biztosít - ez ugyanakkor csak a Pixel készülékeken érhető el.

A leköszönő alkalmazás a Play Store-ban még mindig több mint egymillió letöltést számlál - felhasználói azonban még idén kénytelenek lesznek Google Mapsre vagy más alternatívára váltani, a Google ugyanis december 1-jén leállítja a Trusted Contacts appot.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról