Szerző: Hlács Ferenc

2020. október 20. 17:41

Búcsúzik a Google Trusted Contacts appja

A vészhelyzeti pozíciómegosztást célzó app helyett a cég a Google Maps helymegosztási funkcióját ajánlja.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x)

Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Murphy és a biztonságos programozás: néhány tanulságos történet (x) Klasszikus security fail mesék kíváncsi fejlesztőknek.

Újabb sír kerül a Google-termékek temetőjébe, a keresőóriás ezúttal a 2016-ban elrajtolt Trusted Contacts app kivezetését jelentette be. Az alkalmazás a megbízhatónak ítélt ismerősöknek tette lehetővé, hogy vészhelyzet esetén lekérdezzék az adott felhasználó földrajzi pozícióját. Noha az alkalmazás fő funkcióját a Google Mapsben elérhető helymegosztás részben redundánssá tette, fontos különbség a két megoldás között, hogy a Trusted Contacts csak lokációmegosztási kérelemre jelezte a felhasználó pozícióját a jóváhagyott ismerősöknek, míg a térképalkalmazásban folyamatos a megosztás. A Trusted Contactséhoz hasonló funkcionalitást inkább a Google Personal Safety appja biztosít - ez ugyanakkor csak a Pixel készülékeken érhető el.

A leköszönő alkalmazás a Play Store-ban még mindig több mint egymillió letöltést számlál - felhasználói azonban még idén kénytelenek lesznek Google Mapsre vagy más alternatívára váltani, a Google ugyanis december 1-jén leállítja a Trusted Contacts appot.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról