:

Szerző: Koi Tamás

2020. október 19. 14:14

Idén már nem jöhet létre a Google-Fitbit üzlet

Jövő januárra tolta ki annak a vizsgálatnak a véghatáridejét az Európai Bizottság, mely eldöntheti, hogy az Alphabet leányvállalata, a Google felvásárolhatja-e a Fitbit fitnesszóra-gyártót.

Lassan kezd egy véget nem érő történethez hasonlítani a Google és a Fitbit tavaly bejelentett felvásárlási megállapodásának engedélyeztetése az Európai Unió versenyjogi szervénél. A két cég tavaly novemberben állapodott meg arról, hogy a Google 2,1 milliárd dollárért felvásárolná az elsősorban fitnesszórákban utazó Fitbitet, ám az ület létrejöttéhez az uniós versenyjogi áldás is szükséges.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A felvásárlás piactorzító hatásait feszegető, versenytársak szondáztatásával folytatott vizsgálat optimista elvárások szerint már a nyáron lezárult volna, ám az Európai Bizottság végül átfogó vizsgálattal kívánta megválaszolni azt a kérdést, hogy az üzlet létrejötte hátrányosan befolyásolja-e a versenyt a kontinensen.

Így először őszre, majd december második felére tolta a Bizottság a vizsgálat lezárásának határidejét, amit múlt hét végén egy beérkező észrevétel hatására újfent módosítottak, ezúttal 2021. január 8-ra. Mindez azt jelenti, hogy idén már biztosan nem jöhet létre a tavaly novemberben meghirdetett frigy, melynek érdekében a Google-nek számos ponton komoly önkéntes kötelezettségeket kellett vállalnia.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 4. 14:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.