Szerző: Koi Tamás

2020. október 13. 13:36

Már online is lehet lakcímváltozást bejelenteni

Újabb szolgáltatásokkal bővítette a magyarorszag.hu e-közigazgatási portál repertoárját a fejlesztő Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

A fejlesztő Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) mai közleménye alapján mostantól újabb, otthoni ügyintézést segítő szolgáltatással bővül a magyarorszag.hu e-közigazgatási portál repertoárja, így már a lakcímváltozás bejelentéséhez és az e-személyi pótlásához sem kell kormányablakban, személyes ügyintézést kérni.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x)

Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást (x) Sokszor gondoljuk, hatalmas erőfeszítés ellehetetleníteni egy támadást, pedig nem feltétlenül.

A lakóhelyet, a tartózkodási helyet, valamint az ezekben bekövetkezett változást kizárólagos
tulajdonosként vagy haszonélvezőként, illetve a „szállásadó(k)” hozzájárulásával lehet online
bejelenteni - áll a közleményben. Azokban az esetekben pedig, amikor a bejelentésre nem szállásadóként kerül sor, a lakás használatára vonatkozó jogosultság igazolására alkalmas nyilatkozatot, vagy okiratot (pl. bérleti szerződés) kell csatolni a kérelemhez. Fontos, hogy csak érvényes (a központi címnyilvántartásban szereplő) címet lehet bejelenteni.

Az eSzemélyi igazolvány – annak érvényességi idején belül (akár több alkalommal is) – a korábbi okmánnyal közel megegyező adattartalommal pótolható. A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy a korábbi okmányhoz rendelt funkciók és szolgáltatások (e-aláírás és időbélyegzés szolgáltatás, vészhelyzet esetén értesítendő személy(ek) telefonszáma) – a pótlást követően – nem lesznek automatikusan elérhetőek.

4 alkalmas, 12 órás biztonságos szoftverfejlesztés alapjai és Scrum otthonról képzésekkel köszönünk el 2020-tól.

a címlapról