Szerző: Koi Tamás

2020. október 13. 13:36

Már online is lehet lakcímváltozást bejelenteni

Újabb szolgáltatásokkal bővítette a magyarorszag.hu e-közigazgatási portál repertoárját a fejlesztő Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

A fejlesztő Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) mai közleménye alapján mostantól újabb, otthoni ügyintézést segítő szolgáltatással bővül a magyarorszag.hu e-közigazgatási portál repertoárja, így már a lakcímváltozás bejelentéséhez és az e-személyi pótlásához sem kell kormányablakban, személyes ügyintézést kérni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A lakóhelyet, a tartózkodási helyet, valamint az ezekben bekövetkezett változást kizárólagos
tulajdonosként vagy haszonélvezőként, illetve a „szállásadó(k)” hozzájárulásával lehet online
bejelenteni - áll a közleményben. Azokban az esetekben pedig, amikor a bejelentésre nem szállásadóként kerül sor, a lakás használatára vonatkozó jogosultság igazolására alkalmas nyilatkozatot, vagy okiratot (pl. bérleti szerződés) kell csatolni a kérelemhez. Fontos, hogy csak érvényes (a központi címnyilvántartásban szereplő) címet lehet bejelenteni.

Az eSzemélyi igazolvány – annak érvényességi idején belül (akár több alkalommal is) – a korábbi okmánnyal közel megegyező adattartalommal pótolható. A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy a korábbi okmányhoz rendelt funkciók és szolgáltatások (e-aláírás és időbélyegzés szolgáltatás, vészhelyzet esetén értesítendő személy(ek) telefonszáma) – a pótlást követően – nem lesznek automatikusan elérhetőek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról