Szerző: Koi Tamás

2020. október 13. 13:36

Már online is lehet lakcímváltozást bejelenteni

Újabb szolgáltatásokkal bővítette a magyarorszag.hu e-közigazgatási portál repertoárját a fejlesztő Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.

A fejlesztő Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) mai közleménye alapján mostantól újabb, otthoni ügyintézést segítő szolgáltatással bővül a magyarorszag.hu e-közigazgatási portál repertoárja, így már a lakcímváltozás bejelentéséhez és az e-személyi pótlásához sem kell kormányablakban, személyes ügyintézést kérni.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A lakóhelyet, a tartózkodási helyet, valamint az ezekben bekövetkezett változást kizárólagos
tulajdonosként vagy haszonélvezőként, illetve a „szállásadó(k)” hozzájárulásával lehet online
bejelenteni - áll a közleményben. Azokban az esetekben pedig, amikor a bejelentésre nem szállásadóként kerül sor, a lakás használatára vonatkozó jogosultság igazolására alkalmas nyilatkozatot, vagy okiratot (pl. bérleti szerződés) kell csatolni a kérelemhez. Fontos, hogy csak érvényes (a központi címnyilvántartásban szereplő) címet lehet bejelenteni.

Az eSzemélyi igazolvány – annak érvényességi idején belül (akár több alkalommal is) – a korábbi okmánnyal közel megegyező adattartalommal pótolható. A szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy a korábbi okmányhoz rendelt funkciók és szolgáltatások (e-aláírás és időbélyegzés szolgáltatás, vészhelyzet esetén értesítendő személy(ek) telefonszáma) – a pótlást követően – nem lesznek automatikusan elérhetőek.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.