:

Szerző: Koi Tamás

2020. október 12. 13:46

Nem mindenhol lesz szupergyors az 5G-s iPhone

Nyílt titok, hogy az új generációs iPhone-ok egyik legfontosabb újítása lesz az új generációs (5G-s) hálózatok támogatása, ám úgy tűnik, ez nem jelent automatikus sebességnövekedést minden vásárlónál.

Számos kutatás és mérés világít rá, hogy 5G és 5G közt óriási lehet a különbség egyebek mellett az adatátviteli tempót illetően, attól függően, hogy nagyvárosban, netán egy kis faluban, Dél-Koreában vagy éppen Észak-Amerikában csatlakozik a készülék a hálózatra. Ennek oka, hogy akárcsak a korábbi generációk, úgy az 5G is széles spektrumon (ami azt illeti, az eddigi leszélesebb spektrumon) üzemel majd, a nagy lefedettség és a nagy átviteli sebesség pedig többnyire egymás ellen ható tényező.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Az új iPhone esetében egyes pletykák szerint az Apple lényegében beáldozhatta a lefedettséget a sebesség oltárán, legalábbis szakmai körökben komoly kétely merült fel azzal kapcsolatban, hogy a 12. generációs iPhone-ok támogatják-e a 700 MHz-es úttörő 5G-s sávot, melyet éppen csak elkezdtek használni az európai operátorok, miután tetemes összegeket fizettek a spektrum használati jogáért - többek közt Magyarországon is.

Ha tényleg ez a helyzet, az nem sok jóval kecsegtet a vidéki, rurális régiókban élő Apple-rajongók számára, hacsak nem járnak rendszeresen a legközelebbi nagyvárosba, ahol feltételezhetően szélesebb spektrumon nyújtanak 5G-s szolgáltatást az operátorok.

Az új iPhone-ok kapcsán egyébként egyöntetűen áttörést vár a szakma, az Apple korábban már számtalanszor bebizonyította ugyanis, hogy ha egyszer felkarol egy technológiát, akkor az végleg megtalája magának az utat a fősodorba, vagy csúnya angol kifejezéssel a mainstream-be

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.