Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 18. 11:19

Automatikusan üríteni kezdi a Drive felhasználók kukáit a Google

A keresőóriás október közepétől 30 nap után törli a kukába helyezett fájlokat.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Érdemes lesz jobban odafigyelni a Google Drive kukájának tartalmára, a keresőóriás ugyanis rövidesen automatikus tisztogatásba kezd, és 30 nap után törli a virtuális szemetesekben lévő fájlokat. Eddig az egyes tartalmak egészen addig a kukában maradtak, míg a felhasználó azt manuálisan ki nem ürítette. Az október 13-án érvénybe lépő új törlési irányelvek értelmében azonban minden kukába helyezett tartalom automatikusan törlődik a 30 napos időszak leteltével - ugyanakkor az adminisztrátorok szükség esetén még 25 napig visszaállíthatják azokat. Ezzel a Google a Drive működését is igazítja termékeihez, mint a Gmail, ahol a szemetes már jó ideje hasonlóan működik. Hogy az újítás senkit ne érjen váratlanul, a Drive felületén a Google jól látható értesítést tesz majd közzé az automatizált törlések bevezetéséről.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.