Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 15. 14:56

Szinte minden kiderült az új, önálló Oculus VR headsetről

Az Oculus Quest 2 néven rajtoló szemüveg izmosabb vassal és "közel" 4K felbontással érkezik.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Promóvideóban szivárogtak ki a Facebook legújabb, önálló VR headsetének részletei. A "véletlenül" közzétett videóban az Oculus Quest 2-ről lényegében minden kiderült: az eszköz különálló szenzorok nélkül képes a hozzá tartozó, ugyancsak új kontrollerek - vagy akár a felhasználó kezének követésére. A headsetben a Qualcomm Snapdragon friss, kifejezetten VR és AR szemüvegekbe szánt XR2 lapkája dolgozik, amely CPU és GPU terén is mintegy kétszeres teljesítménybeli előrelépést ígér az előző generációban dolgozó Snapdragon 835-höz képest. A chiphez 6 gigabájt RAM, illetve 256 gigabájt tárhely párosul - a Quest 2-ben továbbá a videó szerint "közel 4K" felbontású kijelző található, ami ugyancsak közel duplája az előd értékeinek. A készülék természetesen az eredeti Questre készült valamennyi tartalmat támogatja majd. Az Oculus Quest 2 megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert.

02:37
 

Meet Oculus Quest 2 [Accidentally Published / Leaked]

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról