Szerző: Hlács Ferenc

2020. szeptember 15. 14:56

Szinte minden kiderült az új, önálló Oculus VR headsetről

Az Oculus Quest 2 néven rajtoló szemüveg izmosabb vassal és "közel" 4K felbontással érkezik.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Promóvideóban szivárogtak ki a Facebook legújabb, önálló VR headsetének részletei. A "véletlenül" közzétett videóban az Oculus Quest 2-ről lényegében minden kiderült: az eszköz különálló szenzorok nélkül képes a hozzá tartozó, ugyancsak új kontrollerek - vagy akár a felhasználó kezének követésére. A headsetben a Qualcomm Snapdragon friss, kifejezetten VR és AR szemüvegekbe szánt XR2 lapkája dolgozik, amely CPU és GPU terén is mintegy kétszeres teljesítménybeli előrelépést ígér az előző generációban dolgozó Snapdragon 835-höz képest. A chiphez 6 gigabájt RAM, illetve 256 gigabájt tárhely párosul - a Quest 2-ben továbbá a videó szerint "közel 4K" felbontású kijelző található, ami ugyancsak közel duplája az előd értékeinek. A készülék természetesen az eredeti Questre készült valamennyi tartalmat támogatja majd. Az Oculus Quest 2 megjelenési dátuma és ára egyelőre nem ismert.

02:37
 

Meet Oculus Quest 2 [Accidentally Published / Leaked]

Még több videó

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról