Szerző: Koi Tamás

2020. szeptember 11. 13:16

Nem kap újabb haladékot a TikTok

Nem kap újabb haladékot az Amerikai Egyesült Államoktól a ByteDance a TikTok helyi érdekeltségének értékesítésére - tette világossá az amerikai elnök csütörtökön.

Nincs több pardon, ha a ByteDance-nak legkésőbb november 12-ig nem sikerül vevőt találni a TikTok amerikai operációjára, a szolgáltatásnak mennie kell az Egyesült Államokból - tette újfent világossá Donald Trump amerikai elnök egy tegnapi sajtótájékoztatón. A tinédzserek körében népszerű online videomegosztó-platform így még éppen maradhat az amerikai elnökválasztások idejére, a legutóbb megszabott, egyszer már módosított határidő ugyanis november 12-én jár le.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Egyelőre továbbra sem eldöntött, hogy a ByteDance kinek értékesíti majd az amerikai érdekeltséget, a TikTokra ugyanakkor már számos helyi multi, többek közt a Microsoft, a Twitter, az Oracle és a Walmart áruházlánc is bejelentkezett. A legvalószínűbb forgatókönyv szerint a szolgáltatás végül a Microsoft és a Walmart kezébe kerülhet, nem kizárt ugyanakkor, hogy az akvizícióba pénzügyi befektetői partner(eke)t is bevonnak a felek.

A különböző forgatókönyvek közt szerepel az is, hogy a TikTokhoz az új vevők új kliensszoftvert is fejlesztenek majd, mivel az amerikai fél szerint a szolgáltatáshoz használt applikáció hemzseg a hátsó kapuktól, így annak fejlesztését nem lehet a ByteDance-nál hagyni.

 

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.