Szerző: Bőle György

2020. augusztus 20. 17:35

Átlépte az álomhatárt, 2000 milliárd dollárt ér az Apple

2018-ban még az 1000 milliárdos tőzsdei kapitalizáción ámuldoztunk, azóta ezt a Microsoft, a Google és az Amazon is megugrotta.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

A tegnapi napon az Apple cégértéke újabb mérföldkőhöz ért, a vállalat részvényeinek árfolyama elérte a 467,77 dollárt, ami azt jelenti, hogy 4,275 milliárd részvény összértéke elérte a 2 billió dollárt. Szándékosan nem forintosítjuk, nem viszonyítjuk a magyar gazdaság számaihoz, bődületesen nagy szám ez így is.

Az amerikai tech óriások papírjai a koronavírus okozta márciusi pánik után szabályosan a sztratoszférába lőttek ki, az Apple 1 billióról duplázott 5 hónap alatt, de a Microsoft és az Amazon is 1 billióról katapultált 1,6 billió dolláros érték fölé. Nagyon úgy tűnik, hogy nem a légitársaságok leértékelt papírjai lettek a befutók, hanem a digitális gazdaság zászlóshajói.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról