Szerző: Bőle György

2020. augusztus 20. 17:35

Átlépte az álomhatárt, 2000 milliárd dollárt ér az Apple

2018-ban még az 1000 milliárdos tőzsdei kapitalizáción ámuldoztunk, azóta ezt a Microsoft, a Google és az Amazon is megugrotta.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A tegnapi napon az Apple cégértéke újabb mérföldkőhöz ért, a vállalat részvényeinek árfolyama elérte a 467,77 dollárt, ami azt jelenti, hogy 4,275 milliárd részvény összértéke elérte a 2 billió dollárt. Szándékosan nem forintosítjuk, nem viszonyítjuk a magyar gazdaság számaihoz, bődületesen nagy szám ez így is.

Az amerikai tech óriások papírjai a koronavírus okozta márciusi pánik után szabályosan a sztratoszférába lőttek ki, az Apple 1 billióról duplázott 5 hónap alatt, de a Microsoft és az Amazon is 1 billióról katapultált 1,6 billió dolláros érték fölé. Nagyon úgy tűnik, hogy nem a légitársaságok leértékelt papírjai lettek a befutók, hanem a digitális gazdaság zászlóshajói.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról