Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 12. 14:15

Átlátszó OLED tévét dob piacra a Xiaomi

Az 55 hüvelykes eszköz rendkívül látványos, de kérdés, hogy van-e gyakorlati haszna a kialakításnak.

Extravagáns új termékkel ünnepli alapításának tizedik évfordulóját a Xiaomi: a vállalat bemutatta Mi TV LUX OLED Transparent Edition televízióját, amely teljesen átlátszó OLED kijelzővel érkezik. Nem kiállításokon villogtatott koncepcióeszközről van szó, a tévé még augusztusban megrendelhető lesz, 7200 dollárnak megfelelő összegért - legalábbis Kínában. Az eszközből a kijelzőn kívül minden elektronikát a talpba költöztetett a gyártó, hogy azok ne takarják a kilátást. A tévé az átlátszóságon túl is impresszív képességeket vonultat fel, az 55 hüvelykes OLED panel 120 herztes frissítési rátát, illetve 1 milliszekundumos válaszidőt produkál, 150,000:1-es kontrasztarány mellett, továbbá a DCI-P3 színskála 93 százalékát lefedi.

xiaomitransparent

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az erősen kérdéses, hogy az átlátszó kialakítás a gyakorlatban mennyire hasznos, hiszen a jobb tévézési élményért sötét háttér elé kell helyezni a tévét (falra rögzíteni a talp miatt nem lehet), ugyanakkor az biztos, hogy egészen egyedi és látványos termékről van szó, amely ráadásul az első sorozatgyártásba kerülő, átlátszó panellel szerelt televízió - így néhányan már csak a "wow-faktor" miatt is biztosan lecsapnak rá.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról