:

Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 12. 14:15

Átlátszó OLED tévét dob piacra a Xiaomi

Az 55 hüvelykes eszköz rendkívül látványos, de kérdés, hogy van-e gyakorlati haszna a kialakításnak.

Extravagáns új termékkel ünnepli alapításának tizedik évfordulóját a Xiaomi: a vállalat bemutatta Mi TV LUX OLED Transparent Edition televízióját, amely teljesen átlátszó OLED kijelzővel érkezik. Nem kiállításokon villogtatott koncepcióeszközről van szó, a tévé még augusztusban megrendelhető lesz, 7200 dollárnak megfelelő összegért - legalábbis Kínában. Az eszközből a kijelzőn kívül minden elektronikát a talpba költöztetett a gyártó, hogy azok ne takarják a kilátást. A tévé az átlátszóságon túl is impresszív képességeket vonultat fel, az 55 hüvelykes OLED panel 120 herztes frissítési rátát, illetve 1 milliszekundumos válaszidőt produkál, 150,000:1-es kontrasztarány mellett, továbbá a DCI-P3 színskála 93 százalékát lefedi.

xiaomitransparent

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az erősen kérdéses, hogy az átlátszó kialakítás a gyakorlatban mennyire hasznos, hiszen a jobb tévézési élményért sötét háttér elé kell helyezni a tévét (falra rögzíteni a talp miatt nem lehet), ugyanakkor az biztos, hogy egészen egyedi és látványos termékről van szó, amely ráadásul az első sorozatgyártásba kerülő, átlátszó panellel szerelt televízió - így néhányan már csak a "wow-faktor" miatt is biztosan lecsapnak rá.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.