Szerző: Hlács Ferenc

2020. augusztus 12. 14:15

Átlátszó OLED tévét dob piacra a Xiaomi

Az 55 hüvelykes eszköz rendkívül látványos, de kérdés, hogy van-e gyakorlati haszna a kialakításnak.

Extravagáns új termékkel ünnepli alapításának tizedik évfordulóját a Xiaomi: a vállalat bemutatta Mi TV LUX OLED Transparent Edition televízióját, amely teljesen átlátszó OLED kijelzővel érkezik. Nem kiállításokon villogtatott koncepcióeszközről van szó, a tévé még augusztusban megrendelhető lesz, 7200 dollárnak megfelelő összegért - legalábbis Kínában. Az eszközből a kijelzőn kívül minden elektronikát a talpba költöztetett a gyártó, hogy azok ne takarják a kilátást. A tévé az átlátszóságon túl is impresszív képességeket vonultat fel, az 55 hüvelykes OLED panel 120 herztes frissítési rátát, illetve 1 milliszekundumos válaszidőt produkál, 150,000:1-es kontrasztarány mellett, továbbá a DCI-P3 színskála 93 százalékát lefedi.

xiaomitransparent

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az erősen kérdéses, hogy az átlátszó kialakítás a gyakorlatban mennyire hasznos, hiszen a jobb tévézési élményért sötét háttér elé kell helyezni a tévét (falra rögzíteni a talp miatt nem lehet), ugyanakkor az biztos, hogy egészen egyedi és látványos termékről van szó, amely ráadásul az első sorozatgyártásba kerülő, átlátszó panellel szerelt televízió - így néhányan már csak a "wow-faktor" miatt is biztosan lecsapnak rá.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról