Szerző: Koi Tamás

2020. július 30. 15:31

Átfogó vizsgálat alá vetheti a Fitbit-felvásárlást az EU

Nem ússza meg átfogó vizsgálat nélkül a Fitbit felvásárlását a Google az Európai Bizottság részéről.

Lapértesülések szerint átfogó vizsgálatnak vetheti alá az Európai Bizottság a Google anyacége és a Fitbit közt tavaly novemberben kötött felvásárlási megállapodást, melynek részeként 2,1 milliárd dollárért cserébe az Alphabethez kerülhet a fitnesszórákban utazó cég. A Reuters úgy tudja, hogy az Európai Unió versenyügyi szerve augusztus 4-én az előzetes tájékozódást követően átfogó, minimum négy hónapig tartó vizsgálatot indíthat az ügyben.

fitbit_display

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A hírügynökség névtelen informátorai szerint a Google korábban vállalta, hogy nem fogja a Fitbit-felhasználók adatait hirdetések targetálására használni - mindezt annak reményében, hogy az Európai Bizottság hosszadalmasra nyúló vizsgálat nélkül is rábólintson az ügyletre. Mindez azonban a kiszivárgott információk szerint nem volt elég meggyőző a Bizottság számára.

A Fitbit dealt korábban az uniós és amerikai adatvédelmi szervek egyaránt támadták azt kifogásolva, hogy az Alphabet valójában a felhasználók szenzitív adataiból kíván hasznot kovácsolni magának, illetve a felvásárlás révén csökkenhet a verseny intenzitása a fitnesszórák piacán. A Google anyacége ezt mindvégig kategorikusan tagadta, kijelentve, hogy az üzlet kizárólag arról szól, hogy a vállalat a viselhető eszközök piacán erősebb konkurenciájává váljon a piacot domináló Apple-nek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.