Szerző: Koi Tamás

2020. július 21. 14:08

Megérkezett a Google Meet az androidos Gmailbe

A Google előzetes ígéretéhez híven elérhetővé tette a Gmail androidos és iOS-es appokon keresztül is a Meet videokonferencia-szolgáltatást.

Mostantól az androidos készülékekkel rendelkező felhasználók is elérhetik közvetlenül a Gmail applikáció alól a Google online videokonferencia-platformját, a Meetet - egy héttel azután, hogy az app frissített funkciója iOS platformon már megjelent.

A Gmail app frissítését követően az androidos app egy "Meet" tabbel egészül ki, ahonnan a felhasználók meglévő meetingekhez csatlakozhatnak vagy újakat hozhatnak létre. A funkciót alapértelmezésként bekapcsolja a Google, szerencsére akit zavar - mert mondjuk a rivális Teams vagy Zoom platformok egyikét használja a videokonferenciákhoz - az kikapcsolhatja az új beépülőt az alkalmazás beállításainál.

A koronavírus járvánnyal a riválisokhoz hasonlóan repülőrajtot vevő Meet térnyerését a Google különböző integrációs törekvésekkel segíti, így a platform májusban bekerült a vállalati felhasználók számára kínált G Suite csomag alatt elérhető vállalati Gmail felületre, később pedig további szolgáltatás-integrációt tervez a fejlesztőcsapat az üzleti alkalmazások esetében.

a címlapról