Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 14. 13:17

Kizárja a rejtett megfigyelésre szánt appokat hirdetési platformjáról a Google

A szülőknek szánt felügyeleti alkalmazások reklámjai maradhatnak, ez viszont kiskaput jelenthet az új szabályozásban.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Nem lehet többé rejtett megfigyelésre szánt "stalkerware" alkalmazásokat reklámozni a Google hirdetési platformján - közölte a keresőóriás. A vállalat augusztus 11-től érvényes új irányelveinek értelmében nem engedélyezi majd olyan termékek és szolgáltatások reklámjait, amelyek kifejezetten egy másik személy tevékenységeinek megfigyelését vagy követését célozzák, annak határozott beleegyezése nélkül. Az új szabályozás alól kivételt képeznek a magánnyomozói szolgáltatások, illetve a szülőknek szánt, a gyerekek szemmel tartását célzó alkalmazások. Noha a lépéssel számos megkérdőjelezhető app veszítheti el vizibilitását, jelenleg úgy tűnik, a tiltás viszonylag egyszerűen megkerülhető, ha azokat fejlesztőik a későbbiekben szülői felügyeleti alkalmazásoknak állítják be.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.