Szerző: Hlács Ferenc

2020. július 14. 13:17

Kizárja a rejtett megfigyelésre szánt appokat hirdetési platformjáról a Google

A szülőknek szánt felügyeleti alkalmazások reklámjai maradhatnak, ez viszont kiskaput jelenthet az új szabályozásban.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Nem lehet többé rejtett megfigyelésre szánt "stalkerware" alkalmazásokat reklámozni a Google hirdetési platformján - közölte a keresőóriás. A vállalat augusztus 11-től érvényes új irányelveinek értelmében nem engedélyezi majd olyan termékek és szolgáltatások reklámjait, amelyek kifejezetten egy másik személy tevékenységeinek megfigyelését vagy követését célozzák, annak határozott beleegyezése nélkül. Az új szabályozás alól kivételt képeznek a magánnyomozói szolgáltatások, illetve a szülőknek szánt, a gyerekek szemmel tartását célzó alkalmazások. Noha a lépéssel számos megkérdőjelezhető app veszítheti el vizibilitását, jelenleg úgy tűnik, a tiltás viszonylag egyszerűen megkerülhető, ha azokat fejlesztőik a későbbiekben szülői felügyeleti alkalmazásoknak állítják be.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.