Szerző: Koi Tamás

2020. július 13. 09:50

Valaki 35 millió forintnak megfelelő dollárt adott egy Super Mario kazettáért

Rekord összegért kelt el egy aukción a Super Mario egy korai Nintendo-változatának eredeti, bontatlan változata.

Minden eddiginél többet, 114 ezer dollárt, azaz napi árfolyamon számolva több mint 35,5 millió forintot fizetett valaki a Super Mario videojáték egy korai változatának bontatlan példányáért. Egész pontosan egy Nintendo cartridge-dzsért, melyet 1985-ben gyártottak, de az eredeti tulajdonosa soha nem vette használatba.

mario

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A kazetta értékét a legmagasabb licitösszeget ajánló új tulajdonos számára alighanem tovább növelte, hogy a példány egyike azoknak az első játékoknak, melyeket a Nintendo zsugorfóliával, karton akasztófüllel ellátva csomagolt. A mostani aukciós rekordot megelőzően egyébként szintén egy Super Mario kazetta vezette a toplistát, azt 2019-ben ütötték le potom 100 ezer dollárért (mai árfolyamon 31 millió forint).

A bontatlan Nintendo-játékok aukciója meglehetősen jól pörög, mi sem jelzi ezt jobban, mint hogy azon a hétvégi árverésen, melyen az ominózus példány elkelt, összesen 699 ezer dollár értékben licitáltak az eredeti csomagolásban lévő Nintendo videojátékokra.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.