Szerző: Koi Tamás

2020. július 6. 14:42

Elhatárolódott Kínától a kínai tulajdonban lévő TikTok

Meglehetősen szürreális levelet juttatott el az indiai kormányzatnak a TikTok első embere múlt héten, melyben többek közt leírja, hogy a kínai ByteDance tulajdonában lévő videomegosztó platformnak valójában semmi köze Pekinghez.

Nem jött ki túl szerencsésen a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikToknak, hogy az indiai kormány az indiai-kínai határvillongások miatt kialakult pattanásig feszült helyzetben 58 másik mobilappal egyetemben egyszerűen kitiltotta az országból a platformot. Annál is inkább, mivel India a TikTok második legnagyobb piaca, a régióban pedig eddig több mint egymilliárd dollárt költött terjeszkedésre a cég.

tiktok_india

Kevin Mayer, a TikTok első embere ezért június végén hivatalos levelet írt az indiai kormánynak, melyben elsőként arról próbálta meggyőzni a helyi vezetést, hogy a kínai tulajdonos dacára

A KÍNAI KORMÁNY EDDIG SOHA NEM KÉRT SEMMILYEN FELHASZNÁLÓI ADATOT A TIKTOKTÓL, DE A CÉG NEM IS ADNA KI ILYEN INFORMÁCIÓKAT AKKOR SEM, HA KÉRNÉK.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A TikTok egyébként egyáltalán nem érhető el Kínában, az adatközpontokat sem az országban üzemelteti - egy indiai adatközpont építését éppen nemrég jelentette be a cég.

A TikTok betiltása után a helyi rivális platformok népszerűsége azonnal kilőtt, az egyik népszerű indiai videomegosztó, a Roposo például a legerősebb versenytárs bannolását követő 48 órában 22 millió új felhasználót gyűjtött - jó hír számukra, hogy az indiai kormány illetékese sajtómegkeresésre reagálva közölte, aligha valószínű, hogy India záros időn belül meggondolja magát és feloldja egyik-másik kínai app korlátozását.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.