Szerző: Koi Tamás

2020. július 6. 14:42

Elhatárolódott Kínától a kínai tulajdonban lévő TikTok

Meglehetősen szürreális levelet juttatott el az indiai kormányzatnak a TikTok első embere múlt héten, melyben többek közt leírja, hogy a kínai ByteDance tulajdonában lévő videomegosztó platformnak valójában semmi köze Pekinghez.

Nem jött ki túl szerencsésen a kínai ByteDance tulajdonában lévő TikToknak, hogy az indiai kormány az indiai-kínai határvillongások miatt kialakult pattanásig feszült helyzetben 58 másik mobilappal egyetemben egyszerűen kitiltotta az országból a platformot. Annál is inkább, mivel India a TikTok második legnagyobb piaca, a régióban pedig eddig több mint egymilliárd dollárt költött terjeszkedésre a cég.

tiktok_india

Kevin Mayer, a TikTok első embere ezért június végén hivatalos levelet írt az indiai kormánynak, melyben elsőként arról próbálta meggyőzni a helyi vezetést, hogy a kínai tulajdonos dacára

A KÍNAI KORMÁNY EDDIG SOHA NEM KÉRT SEMMILYEN FELHASZNÁLÓI ADATOT A TIKTOKTÓL, DE A CÉG NEM IS ADNA KI ILYEN INFORMÁCIÓKAT AKKOR SEM, HA KÉRNÉK.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A TikTok egyébként egyáltalán nem érhető el Kínában, az adatközpontokat sem az országban üzemelteti - egy indiai adatközpont építését éppen nemrég jelentette be a cég.

A TikTok betiltása után a helyi rivális platformok népszerűsége azonnal kilőtt, az egyik népszerű indiai videomegosztó, a Roposo például a legerősebb versenytárs bannolását követő 48 órában 22 millió új felhasználót gyűjtött - jó hír számukra, hogy az indiai kormány illetékese sajtómegkeresésre reagálva közölte, aligha valószínű, hogy India záros időn belül meggondolja magát és feloldja egyik-másik kínai app korlátozását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról