Szerző: Koi Tamás

2020. július 2. 13:30

Már 100 GB-os fájlok is feltölthetők a vállalati OneDrive-ra

Július elsejével több változást is bejelentett a vállalati OneDrive szolgáltatás működését érintően a Microsoft.

Július elsejével több ponton is változott, továbbfejlődött a Microsoft vállalati OneDrive-szolgáltatása. A cég így elsősorban megemelte a felhős tárhelyre feltölthető fájlok méretét, valamint továbbfejlesztett Teams-integrációt kapott a OneDrive.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Előbbi révén a vállalati OneDrive tárhelyekre a korábbi 15 helyett július 1-jétől akár 100 GB-os fájlok is feltölthetők, így a Microsoft szerint mostantól nem probléma többé a nagyobb méretű videók vagy CAD állományok kezelése a szolgáltatásban. Szintén újdonság, hogy a Teams vállalati csoportmunka- és kommunikációs platform felhasználói mostantól úgy hozhatnak létre megosztási linket, hogy meghatározhatják, hogy az adott fájlhoz csak a vállalat dolgozói, vagy külső felhasználók is hozzáférjenek-e.

A vállalatok számára kínált fejlesztések mellett a OneDrive fogyasztói változata is kap némi vérfrissítést a hónap során, így például megjelenik a család- és csoportszintű fájlmegosztás, mellyel könnyebben oszthatók meg adott állományok egy jól meghatározott felhasználói körrel. Végül, de nem utolsósorban érkezik a OneDrive webes felületre (mind a vállalati, mind fogyasztói szegmens számára) a sötét hátterű téma.

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról