Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 30. 14:30

Közösen vigyázna a gumiabroncsokra a Bridgestone és a Microsoft

A páros a gépjárművek meglévő szenzoraival figyelné az abroncsok állapotát.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Közös gépjárműbiztonsági rendszert dolgozott ki a Microsoft és Bridgestone - a páros egész pontosan a járművek gumiabroncsainak állapotát és potenciális sérüléseit figyelné meg, hogy még időben figyelmeztethesse a sofőrt a biztonsági kockázatot jelentő problémákra. A TDMS (Tire Damage Monitoring System) rendszer előnye, hogy nem igényel új hardvert vagy szenzorokat az autógyártók részéről, a járművek meglévő érzékelőire támaszkodva figyel olyan eseményekre, például a kátyúkon való áthaladás, esetleg megcsúszás, amelyek kárt okozhatnak az abroncsokban. Az adatok feldolgozásához a rendszer a Microsoft Connected Vehicle Platformját használja, amellyel valós időben képes azonosítani a gumit érő károkat. A TDMS ráadásul nem csak a sofőrt, de a felelős hatóságokat is értesíti, hogy az adott útszakaszon veszély található.

01:05
 

Bridgestone Team Up With Microsoft

Még több videó

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról