Szerző: Koi Tamás

2020. június 29. 11:32

Bővíti 5G-s hálózatát a Vodafone

Bővíti 5G-s mobilhálózatának elérését a Vodafone Magyarország, így Budapest mellett immár egyes megyeszékhelyeken, nagyvárosokban és a Balatonnál is elérhető lesz az új generációs hálózat.

Fejleszti 5G-s hálózatának lefedettségét a Vodafone Magyarország, mely tavaly októberben az országban elsőként indított útjára az új generációs technológiát Budapest belvárosában, nagyjából 30 bázisállomáson. A most bejelentett fejlesztési ütemnek köszönhetően az állomások száma országosan a tízszeresére nőhet. A cég a budapesti bővítés mellett több vidéki nagyvárosban és a Balatonnál is fejlesztéseket ígér idén, így elérhető lesz az új technológia többek közt

  • Miskolcon
  • Győrben
  • Derbecenben
  • Székesfehérváron
  • Pécsett
  • Szegeden
  • Egerben

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

jellemzően az egyetemi campusok és a belvárosok környékén, továbbá a Balatonnál két kiemelt üdülővárosban, Balatonfüreden és Siófokon. A Vodafone az új rendszert továbbra is 3,5 GHz-es úttörő 5G-sávban üzemeli be, a 700 MHz-es hálózati fejlesztésekről egyelőre egyik magyar operátornál sem árultak el részleteket, vélhetően részben azért, mivel ezt a sávot csak szeptembertől vehetik országosan használatba a szolgáltatók.

A Vodafone 5G-s hálózata ezekkel a fejlesztésekkel a tervek szerint "több százezer" potenciális felhasználót ér majd el, ám a fejlesztések pontos üteméről nem közölt részleteket az operátor, azt leszámítva, hogy a két érintett balatoni településen a nyár második felében lesz éles a hálózat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról