Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 18. 14:59

Megérkezett a Linux Mint 20 bétája

A népszerű Linux disztribúció új kiadása Ulyana kódnéven érkezik.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Befutott a Linux Mint 20 bétája, a népszerű Linux disztribúció Ulyana kódnéven ismert kiadásának előzetes verziója 5.4-es Linux kernellel érkezik, az Ubuntu 20.04 alapjain. A felhasználók szokás szerint három asztali környezet közül választhatnak a letöltésnél, a rendszer Cinnamon 4.6-tal, MATE 1.24-gyel, illetve Xfce 4.14-gyel a fedélzetén is elérhető. Az új Linux Mint egyik leglátványosabb újítása a Warpinator névre hallgató funkció, amely a helyi hálózaton történő gyors fájlmegosztást teszi egyszerűbbé - a megoldás a disztribúció korábban Giver néven ismert funkciójának újragondolása. A Linux Mint 20 Ulyana bétája tehát már letölthető a rendszer weboldaláról - persze miután fejlesztés alatt álló rendszerről van szó, abban érdemes még bugokra számítani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról