Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 18. 14:59

Megérkezett a Linux Mint 20 bétája

A népszerű Linux disztribúció új kiadása Ulyana kódnéven érkezik.

Új lépcsőfokra lépnek az eszközeink, itt a Harmony OS (x)

A Huawei univerzális platformja nem csak a mobilok sajátja lesz.

Új lépcsőfokra lépnek az eszközeink, itt a Harmony OS (x) A Huawei univerzális platformja nem csak a mobilok sajátja lesz.

Befutott a Linux Mint 20 bétája, a népszerű Linux disztribúció Ulyana kódnéven ismert kiadásának előzetes verziója 5.4-es Linux kernellel érkezik, az Ubuntu 20.04 alapjain. A felhasználók szokás szerint három asztali környezet közül választhatnak a letöltésnél, a rendszer Cinnamon 4.6-tal, MATE 1.24-gyel, illetve Xfce 4.14-gyel a fedélzetén is elérhető. Az új Linux Mint egyik leglátványosabb újítása a Warpinator névre hallgató funkció, amely a helyi hálózaton történő gyors fájlmegosztást teszi egyszerűbbé - a megoldás a disztribúció korábban Giver néven ismert funkciójának újragondolása. A Linux Mint 20 Ulyana bétája tehát már letölthető a rendszer weboldaláról - persze miután fejlesztés alatt álló rendszerről van szó, abban érdemes még bugokra számítani.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 15. 13:59

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.