Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 17. 15:00

Új eszközzel segítené a társadalmi távolságtartást az Amazon

A kiterjesztett valóságra építő Distance Assistant a cég több raktárában is munkába állt.

Nyílt forrású platformmal segítené a COVID-19 világjárvány miatt kiemelten fontos társadalmi távolságtartást az Amazon. A vállalat Distance Assistant megoldását már több létesítményében is használja: a kiterjesztett valóságra építő megoldás kamerával és mélységérzékelőkkel figyeli a kívánt területet, a szenzorok élő képét pedig egy jól látható, 50 hüvelykes kijelzőre továbbítja. Ezeken gépi tanulási algoritmusok segítségével a kameraképre húzott körökkel valós időben jelzi, hogy a dolgozók megfelelő távolságot tartanak-e egymástól. Amennyiben a kellő, bő másfél méteres távolság adott, a dolgozók körül lévő kör zöld színű, ha túl közel kerülnének egymáshoz, pirosra vált.

distanceassistant

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát?

Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Hogyan forgathatja fel az AI a fejlesztői munkát? Avagy előbb lesz autocoding mint önvezetés? Folytatódik a HWSW IT-karrierre fókuszáló kraftie! rendezvénysorozata.

Az Amazon szerint Distance Assistant egyszerűen munkába állítható, és ipari létesítmények mellett akár irodaházakban, bevásárlóközpontokban is bevethető lehet. Jelenleg a megoldást a cég néhány tucat raktárában használja, de a közeljövőben több száz komplexumára terjeszti majd ki.

a címlapról