Szerző: Hlács Ferenc

2020. június 17. 15:00

Új eszközzel segítené a társadalmi távolságtartást az Amazon

A kiterjesztett valóságra építő Distance Assistant a cég több raktárában is munkába állt.

Nyílt forrású platformmal segítené a COVID-19 világjárvány miatt kiemelten fontos társadalmi távolságtartást az Amazon. A vállalat Distance Assistant megoldását már több létesítményében is használja: a kiterjesztett valóságra építő megoldás kamerával és mélységérzékelőkkel figyeli a kívánt területet, a szenzorok élő képét pedig egy jól látható, 50 hüvelykes kijelzőre továbbítja. Ezeken gépi tanulási algoritmusok segítségével a kameraképre húzott körökkel valós időben jelzi, hogy a dolgozók megfelelő távolságot tartanak-e egymástól. Amennyiben a kellő, bő másfél méteres távolság adott, a dolgozók körül lévő kör zöld színű, ha túl közel kerülnének egymáshoz, pirosra vált.

distanceassistant

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Amazon szerint Distance Assistant egyszerűen munkába állítható, és ipari létesítmények mellett akár irodaházakban, bevásárlóközpontokban is bevethető lehet. Jelenleg a megoldást a cég néhány tucat raktárában használja, de a közeljövőben több száz komplexumára terjeszti majd ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról