Szerző: Koi Tamás

2020. június 4. 14:44

Jöhetnek a mobilokba épített hőmérők

A koronavírus hatására új technológiák vagy funkciók törhetnek utat maguknak az okostelefonok szegmensében. Ezek egyike a hőszenzor, mellyel pillanatok alatt leellenőrizhető valakinek a testhőmérséklete.

Az okostelefonokba épített hőszenzorok nem manapság jelentek meg először a piacon, elég csak a professzionális felhasználásra szánt Cat S60-ra gondolni, ám a fogyasztói piacra szánt megoldásokban mindeddig nem számított elterjednek a hőmérő. A Huawei almárkája, a Honor most bemutatott, egyelőre a kínai piacon kapható Play 4 Pro típusú okostelefonjának bizonyos változataiba azonban már bekerült a hőmérő.

honorplay4pro

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Az új funkció nyilván nem véletlenül kezdi most megvetni a lábát ebben a szegmensben. Az új koronavírus járvány után a maszk- kesztyűviselés és fertőtlenítőszeres kezelések után nemzeti sporttá vált a hőmérőzés, hiszen a COVID-19 fertőzés egyik velejárója lehet a testhőmérséklet emelkedés.

A Honor Play 4 Pro-nál a cég weibo-csatornájára feltöltött videó tanulsága szerint elég a telefont a delikvens homloka elé tartani pár másodpercig, és máris kiderül, hogy az illető testhőmérséklete a megfelelő tartományban jár-e (bár azzal kapcsolatosan megoszlanak a vélemények, hogy a testhőmérsékletet a valósághoz legközelebbi képet mutató méréshez melyik testtájon kell végezni). A készülékbe épített szenzor egyébként a gyártó szerint meglehetősen nagy pontosságú, tized °C-os méréseket képes végezni -20 és 100 °C külső hőmérsékleti tartományban.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

7

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.