Szerző: Koi Tamás

2020. június 4. 14:44

Jöhetnek a mobilokba épített hőmérők

A koronavírus hatására új technológiák vagy funkciók törhetnek utat maguknak az okostelefonok szegmensében. Ezek egyike a hőszenzor, mellyel pillanatok alatt leellenőrizhető valakinek a testhőmérséklete.

Az okostelefonokba épített hőszenzorok nem manapság jelentek meg először a piacon, elég csak a professzionális felhasználásra szánt Cat S60-ra gondolni, ám a fogyasztói piacra szánt megoldásokban mindeddig nem számított elterjednek a hőmérő. A Huawei almárkája, a Honor most bemutatott, egyelőre a kínai piacon kapható Play 4 Pro típusú okostelefonjának bizonyos változataiba azonban már bekerült a hőmérő.

honorplay4pro

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az új funkció nyilván nem véletlenül kezdi most megvetni a lábát ebben a szegmensben. Az új koronavírus járvány után a maszk- kesztyűviselés és fertőtlenítőszeres kezelések után nemzeti sporttá vált a hőmérőzés, hiszen a COVID-19 fertőzés egyik velejárója lehet a testhőmérséklet emelkedés.

A Honor Play 4 Pro-nál a cég weibo-csatornájára feltöltött videó tanulsága szerint elég a telefont a delikvens homloka elé tartani pár másodpercig, és máris kiderül, hogy az illető testhőmérséklete a megfelelő tartományban jár-e (bár azzal kapcsolatosan megoszlanak a vélemények, hogy a testhőmérsékletet a valósághoz legközelebbi képet mutató méréshez melyik testtájon kell végezni). A készülékbe épített szenzor egyébként a gyártó szerint meglehetősen nagy pontosságú, tized °C-os méréseket képes végezni -20 és 100 °C külső hőmérsékleti tartományban.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról