Szerző: Koi Tamás

2020. június 4. 14:44

Jöhetnek a mobilokba épített hőmérők

A koronavírus hatására új technológiák vagy funkciók törhetnek utat maguknak az okostelefonok szegmensében. Ezek egyike a hőszenzor, mellyel pillanatok alatt leellenőrizhető valakinek a testhőmérséklete.

Az okostelefonokba épített hőszenzorok nem manapság jelentek meg először a piacon, elég csak a professzionális felhasználásra szánt Cat S60-ra gondolni, ám a fogyasztói piacra szánt megoldásokban mindeddig nem számított elterjednek a hőmérő. A Huawei almárkája, a Honor most bemutatott, egyelőre a kínai piacon kapható Play 4 Pro típusú okostelefonjának bizonyos változataiba azonban már bekerült a hőmérő.

honorplay4pro

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az új funkció nyilván nem véletlenül kezdi most megvetni a lábát ebben a szegmensben. Az új koronavírus járvány után a maszk- kesztyűviselés és fertőtlenítőszeres kezelések után nemzeti sporttá vált a hőmérőzés, hiszen a COVID-19 fertőzés egyik velejárója lehet a testhőmérséklet emelkedés.

A Honor Play 4 Pro-nál a cég weibo-csatornájára feltöltött videó tanulsága szerint elég a telefont a delikvens homloka elé tartani pár másodpercig, és máris kiderül, hogy az illető testhőmérséklete a megfelelő tartományban jár-e (bár azzal kapcsolatosan megoszlanak a vélemények, hogy a testhőmérsékletet a valósághoz legközelebbi képet mutató méréshez melyik testtájon kell végezni). A készülékbe épített szenzor egyébként a gyártó szerint meglehetősen nagy pontosságú, tized °C-os méréseket képes végezni -20 és 100 °C külső hőmérsékleti tartományban.

a címlapról