Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 22. 11:37

Nem fejleszt többé AI-t olaj- és gázfúráshoz a Google

A szegmensből való kivonulás nem okoz túl fájdalmas a kiesést a keresőóriásnak.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Igyekszik kivonni magát a fosszilis tüzelőanyagok kinyeréséből a Google, a vállalat bejelentette, nem fejleszt többé AI-t és egyéb eszközöket, olaj- és gázfúrási műveletekhez. A döntés nem a semmiből jött, a Greenpeace felmérése korábban rámutatott, hogy a keresőóriás ott van a három legnagyobb cég között, amelyek a fosszilis tüzelőanyag-iparág számára gépi tanulási megoldásokat fejlesztenek - a negatív visszhangot a cég most tempós kivonulással próbálja orvosolni. A lépés mindenesetre nem lesz túl fájdalmas a Google számára, miután a Google Cloud bevételei a szegmensből tavaly nagyjából 65 millió dollárt tettek ki, ez kevesebb mint egy százaléka volt a divízió teljesítményének.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

4

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.