Szerző: Hlács Ferenc

2020. május 15. 15:55

Leghamarabb 2022-ben érkezhet az Apple AR szemüvege

Két új, olcsó iPad viszont egy éven belül piacra kerülhet.

Újabb pletykákról számolt be a MacRumorsnak az Apple háza táján jól értesült elemző Ming-Chi Kuo, aki szerint leghamarabb 2022-ben jelenhet meg a cég jó ideje rebesgetett AR szemüvege. Az Apple Glassesként emlegetett eszköz a lap szerint a hosszútávú, kényelmes viselet érdekében szövetborítást kap, illetve egy új operációs rendszert futtat majd, rOS (reality OS) néven. A szemüveg a hangparancsok mellett érintőpanelen keresztül és akár fejmozdulatokkal is vezérelhető lehet.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Ami a cég rövidebb távú terveit illeti, Kuo szerint két új iPad is a csőben van, a jelenlegi eszközöknél nagyobb kijelzőkkel: egy 10,8 hüvelykes modellről és egy 8,5-9 hüvelyk közötti iPad Miniről van szó, előbbi még az idei év második felében, utóbbi jövő év elején láthat napvilágot. A készülékekkel a vállalat az iPhone SE-vel megismert stratégiát követi majd az elemző szerint, vagyis az eszközök a cég termékeihez képest barátságos árcédulával érkeznek majd.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.