:

Szerző: Koi Tamás

2020. május 13. 11:49

Kipróbálható a HungaroControl drónapplikációja

Bár a teljesen online alapokra helyezett engedélyeztetéstől még messze vagyunk, elkészült a magyar légtérirányításért felelős HungaroControl Zrt. kifejezetten drónpilótáknak szánt applikációja, mely biztonságosabbá, és később vélhetően egyszerűbbé is teszi a drónreptetést.

A héten megjelent a Google Play Áruházban a HungaroControl Zrt. új, kifejezetten drónpilóták számára fejlesztett mobilapplikációjának kipróbálható verziója, mely ugyan továbbra sem enyhíti számottevően a reptetéssel járó adminisztratív terheket, ám a magyarországi drónszabályozás hatályba lépését követően kulcsszerephez juthat majd. 

4:37
 

Mydronespace - teszt verzió bemutató

Még több videó

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az alkalmazás teszt verziójának köszönhetően valós időben lehet nyomon követni a magyar légtérstruktúra aktuális helyzetét, illetve a drónozás számára tiltott területeket. A mydronespace applikáció figyelmezteti a felhasználót, ha az általa bejelölt terület korlátozott vagy tiltott légteret érint, illetve jelzi az átfedéseket, vagyis azt, ha ugyanabban a légtérben ugyanabban az időben másik drón is található.

A mydronespace app egyelőre csak a Play Áruházból érhető el, rövidesen azonban érkezik az App Store tesztalkalmazásai közé is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.