Szerző: Koi Tamás

2020. május 13. 11:49

Kipróbálható a HungaroControl drónapplikációja

Bár a teljesen online alapokra helyezett engedélyeztetéstől még messze vagyunk, elkészült a magyar légtérirányításért felelős HungaroControl Zrt. kifejezetten drónpilótáknak szánt applikációja, mely biztonságosabbá, és később vélhetően egyszerűbbé is teszi a drónreptetést.

A héten megjelent a Google Play Áruházban a HungaroControl Zrt. új, kifejezetten drónpilóták számára fejlesztett mobilapplikációjának kipróbálható verziója, mely ugyan továbbra sem enyhíti számottevően a reptetéssel járó adminisztratív terheket, ám a magyarországi drónszabályozás hatályba lépését követően kulcsszerephez juthat majd. 

4:37
 

Mydronespace - teszt verzió bemutató

Még több videó

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Az alkalmazás teszt verziójának köszönhetően valós időben lehet nyomon követni a magyar légtérstruktúra aktuális helyzetét, illetve a drónozás számára tiltott területeket. A mydronespace applikáció figyelmezteti a felhasználót, ha az általa bejelölt terület korlátozott vagy tiltott légteret érint, illetve jelzi az átfedéseket, vagyis azt, ha ugyanabban a légtérben ugyanabban az időben másik drón is található.

A mydronespace app egyelőre csak a Play Áruházból érhető el, rövidesen azonban érkezik az App Store tesztalkalmazásai közé is.

a címlapról