Szerző: Koi Tamás

2020. május 13. 11:49

Kipróbálható a HungaroControl drónapplikációja

Bár a teljesen online alapokra helyezett engedélyeztetéstől még messze vagyunk, elkészült a magyar légtérirányításért felelős HungaroControl Zrt. kifejezetten drónpilótáknak szánt applikációja, mely biztonságosabbá, és később vélhetően egyszerűbbé is teszi a drónreptetést.

A héten megjelent a Google Play Áruházban a HungaroControl Zrt. új, kifejezetten drónpilóták számára fejlesztett mobilapplikációjának kipróbálható verziója, mely ugyan továbbra sem enyhíti számottevően a reptetéssel járó adminisztratív terheket, ám a magyarországi drónszabályozás hatályba lépését követően kulcsszerephez juthat majd. 

4:37
 

Mydronespace - teszt verzió bemutató

Még több videó

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Az alkalmazás teszt verziójának köszönhetően valós időben lehet nyomon követni a magyar légtérstruktúra aktuális helyzetét, illetve a drónozás számára tiltott területeket. A mydronespace applikáció figyelmezteti a felhasználót, ha az általa bejelölt terület korlátozott vagy tiltott légteret érint, illetve jelzi az átfedéseket, vagyis azt, ha ugyanabban a légtérben ugyanabban az időben másik drón is található.

A mydronespace app egyelőre csak a Play Áruházból érhető el, rövidesen azonban érkezik az App Store tesztalkalmazásai közé is.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról