Szerző: Koi Tamás

2020. május 5. 14:18

Franciaországban szoftveres algoritmus ellenőrzi a maszkviselést

A koronavírus elleni védekezés két fő eszköze szakértők egybehangzó véleménye szerint a védelmi eszközök, így elsősorban a szájmaszk viselése, illetve a távolságtartás (social distancing) lehet. Franciaországban kamerákkal ellenőriznék, betartják-e az előírásokat.

Semmilyen ponton nem szegi meg a szigorú EU-s adatvédelmi előírásokat az a francia szoftvercég által fejlesztett algoritmus, mely képes a maszkviselési és távolságtartási előírások betartását automatikusan ellenőrizni, a szabályok megszegése esetén pedig értesíteni a hatóságokat - állítja a rendszert létrehozó Datakalab.

mask_reuters
maszkot viselő vásárló a cannes-i piacon (fotó: reuters)

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Az egyelőre csak a francia riviéra egyik leglátogatottabb városában, Cannes-ban május közepétől induló rendszer az ázsiai, így elsősorban kínai megoldásokkal ellentétben nem arcfelismerő algoritmus, így nem tárol semmilyen személyekkel összefüggésbe hozható adatot. Az algoritmus képes meglévő kamerarendszerek képét analizálni, ám egyelőre csak a cannes-i piacon és a tömegközlekedésen alkalmazzák majd - ahol a kijárási korlátozások május 11-i enyhítését követően kötelező lesz a maszkviselés.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.