:

Szerző: Koi Tamás

2020. április 28. 14:19

Jöhetnek a bicepsszel irányított drónok

A MIT kutatóinak sikerült olyan, az izmok munkáját lekövető technológiát élesben kipróbálniuk, mellyel a drónreptetés egészen új szintre emelkedhet.

A drónok reptetéséhez többnyire hozzátartozik valamiféle kontroller, melyen keresztül a pilóta - többnyire a hüvelykujjaival mozgatva a kis joystickeket - irányíthatja a parányi légi járművet. A MIT CSAIL "Conduct-A-bot" megoldása kukázza ezt a kontrollert, helyette a kéz- és karmozdulatok játszanak szerepet az irányításban.

1:42
 

Controlling Drone with Gestures

Még több videó

A kutatók által kifejlesztett kísérleti megoldás az izomműködést követve detektál különféle gesztusokat (vagyis nem kell a drónnak látnia a pilótát, illetve nem kell egyedileg kalibrálni, betanítani a rendszert a használat előtt.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Conduct-A-bot azért rövidtávon biztosan nem váltja majd ki a jól megszokott kontrollereket, már csak azért sem, mivel egyelőre meglehetősen nagy tévesztéssel dolgozik, számszerűsítve a gesztusoknak csak mintegy 82%-át ismeri fel. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.