Szerző: Koi Tamás

2020. április 27. 17:09

Csak a kamera miatt senki ne cserélje le iPhone 8-át az új iPhone SE-re

Számos ponton deja-vu érzése lehet annak, aki egy új iPhone SE-t fog a kezében, ez már a bemutató napján világossá vált, ám akkor még nem látszott, hogy az újdonság nem csak a dizájnt, hanem számos komponenst is örökölt az elődöktől.

Manapság egy okostelefon egyik legfontosabb komponense a kameraszenzor, mely alapvetően határozza meg azt, hogy egy adott mobilllal milyen minőségű fotók készíthetők. Az új iPhone SE bemutatóját követően néhányan reménykedtek ugyan benne, hogy a legújabb Apple mobil a retro kinézet ellenére azért megtartott néhány komponens az újabb generációból, köztük a kamerát. A kedélyeket most kissé lehűtötte az iFixit, mely elsőként szedte szét az új iPhone-t.

iphonese_sensor2
forrás: ifixit

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A 2020-as iPhone SE ugyanis szakasztott ugyanazt a kameramodult kapta, amit a három évvel ezelőtti modell, vagyis az iPhone 8. Ha ennek ellenére valaki mégis jobb fotót tud lőni az újdonsággal, az nem valamiféle pszeudo-effektus, hanem abból adódhat, hogy az iPhone SE-be pakolt A13 processzor képfeldolgozó képességei valamicskét fejlettebbek elődjénél.

A kamera mellett visszaköszön még egy-két csereszabatos alkatrész, ami egyébként az iFixit szerint abból a szempontból mindenképpen előny, hogy az új modellhez már eleinte is könnyebben lehet majd beszerezni bizonyos alkatrészeket, azaz a javítása is könnyebb lehet. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról